Soap and shampoo

In een eerdere blogpost waar ik mijn rare obsessie deelde voor schoonmaakfilmpjes op Youtube en ik meer vertelde over de alternatieven voor schoonmaakmiddelen komen we nu bij de volgende producten uit; zeep en shampoo.

Read More
Walnoot likeur

Een paar weken geleden verbleven wij in de Achterhoek (lees meer over onze trip hier). En hadden wij de mazzel dat er naast fruitbomen een walnotenboom in de tuin stond. Jonge, groene walnoten kun je plukken om olie van te maken, te laten fermenteren in azijn of zoals wij deden; er een heerlijk likeur van te maken.

Read More
How to make a book part 5

What cook book nowadays doesn’t have its photography done by Simone and her team? And her team deserves a quick shout out, because Alex and Esmee are also simply amazing. But honestly, Simone has worked on a lot of Dutch cook books, and they were also the first ones to start giving workshops in food photography and styling. Keep in mind that they also have a great blog and their own cook book on top of that, so you can probably understand why I follow Simone’s work with so much pleasure and asked her for a couple of tips.

Read More
Eco friendly cleaning

Dat het niet zo heel goed gaat met het milieu dat moge duidelijk zijn. Aangezien dit de planeet is met al mijn spullen en waar ik het best gezellig heb met Johann is het tijd om na te denken: wat kan ik doen om het milieu te ontlasten? Zo kan iedereen een steentje bijdragen.

En om gelijk maar iets heel erg raars toe te geven: ik ben dol op schoonmaakfilmpjes kijken op YouTube. Ik weet dat het heel raar is maar ik word er heel rustig van.

Read More
Ginger tea cake

Because we’ve only been baking for our new cook book these last few weeks, it can also be wonderful to simply make something for yourself once in a while. The fact that we’re still baking to relax shows how much were truly care about Food Bandits.

The past few weeks have been chaotic for us. Of course, we’ve just moved and although Huisduinen is a gorgeous place,

Read More
How to make a book part 4

Throughout the book-creating process you will be sending pictures and written pieces to the editor, who will see whether you’re still on the right track. This means they won’t only be looking at the recipes themselves, but also at the explanations of certain special ingredients, how the recipes work, how import it is to be aware that every oven works differently in each recipe (and how the seasons have an effect on this as well), and your word of thanks.

Read More
How to make a book part 3

Yes indeed. You are now looking at a 5-layer chocolate peanut butter cake, and it isn’t for the faint-hearted. But how do you develop a recipe for a cake like this in the first place? I will list all of our tips for you below. And if you have any further questions, just let us know.

Coming up with new recipes is truly something else. For food-themed magazines or whenever a celebrity wants to make a cook book, recipe developers are often employed. It’s important that a recipe isn’t just delicious, but also clearly written.

Read More
How to make a book part 2

So, you’ve managed to not mess up the meeting with you publisher too badly, and have brought a cake that hasn’t been partially eaten by your pet. Good! You’ve now successfully passed through the first phase. In the second phase, the publisher will make some changes to your proposal and finally agree to it, and will also look at your advance payment, the production costs, and royalties.

Read More
How to make a book part 1

Welcome to our new blog series: “How to make a book”. The cook book market has been a successful one here in The Netherlands for a while now. I think everyone has at least one book by Jamie Oliver or Yotam Ottolenghi on their bookshelf at home. And for all the Dutchies, a good book by Yvette van Boven has almost become obligatory to own. But how exactly do you write such a book?

Read More
A new book....

Niets is zo lekker als eigen gebakken taart uit de oven, geen betere start van de dag dan met een grote stapel pannenkoeken. Er is zoveel mogelijk met een beslagkom, pollepel en oven. 
Dit schreven we aan Kosmos uitgevers. Wij weten dat met een liefde voor taarten en cakes ons bedrijf is ontstaan. En we weten ook dat het de creatieve uitdaging van het vegan en glutenvrij bakken is die ons elke dag weer drijft. We delen niet altijd de recepten of gooien alles op social media want al hadden we geen Food Bandits, je vindt ons altijd in de keuken.

Read More
Mijn Syrische keuken

Net zoals een paar jaar geleden met ons eigen kookboek "Good Morning'", belde Alexandra, redactrice Xander Uitgevers en hadden we binnen 20 minuten een kookboek. Ze vertelde over een bijzonder vrouw, genaamd Zina die de eerste Syrische vluchteling is die een kvk onderneming was begonnen waarmee ze fantastisch kookt voor verschillende mensen in Paradiso tot leden van koninklijk huis. Ze heeft de hel in Syrië meegemaakt en daarna de barre tocht, gescheiden van haar kinderen gemaakt door verschillende Europese landen om hier in Nederland haar tweede thuis te vinden. Ze houdt van Amsterdam maar Aleppo is voor altijd in haar hart zoals ze het zo mooi omschrijft. 

Read More
At home

Het is even stil geweest op onze blog. Maar de verhuizing, verbouwingen naast ons oude en ironisch genoeg, nieuwe huis, het maken van een kookboek, workshops en nieuwe projecten maakte dat we niet toe kwamen aan heerlijk rommelen in de keuken. En hoewel de extra frieten, repen chocolade en glazen wijn heerlijk waren zijn we nu wel weer toe aan wat gezonder eten. Al blijft de definitie voor gezond altijd relatief.

Read More
Easy vegan cake

Als je hier bent voor de cake, wat ik geheel kan begrijpen want dit is de ideale cake voor het 'zal ik ook eens vegan gaan bakken maar ik hou niet van bakken en ik lust eigenlijk ook wel vlees'- mens. U kent het wel, eigenlijk de meesten onder ons. Misschien helpt het als ik zeg dat dit een soort bananenbrood is en dat je daar eigenlijk nooit genoeg versies van kan hebben. 
Misschien dat de boekweitmeel wat 'geitenwollen sokken'- aanvoelt maar boekweit heeft een geheel eigen smaak en is niet duur. Ben je nieuw met boekweit dan raad ik je wel aan om de hoeveelheid genoemde dadels te gebruiken maar mocht je de smaak al kennen en heerlijk vinden dan kun je ook zeker met minder toe.

Read More
Workshops

De laatste weken hebben we hard gewerkt aan een nieuwe workshop planning. Want er zijn een paar zekerheden in het leven: ik eet elke dag chocolade, Moos haat regen en ik hou van workshops geven. Juist toen ik 8 jaar geleden begon en werkelijk elke valkuil heb genomen die er maar bestaat ( had wel een lintje verwacht of zo aan het einde) wil ik graag delen wat ik heb geleerd. 

Read More
Vegan and GF Apple crumble pie

Het is heel lang geleden dat ik een taart als deze heb gegeten, een standaard deeg maken wat glutenvrij en vegan is valt niet mee. Je mist al gauw de samenhang en elasticiteit die gluten en eieren creëren in een deeg. Maar ik geloof dat het ons is gelukt en dan heb ik het nog niet eens over de heerlijke appelvulling.
En waar ik normaal van het gooi en smijtwerk ben vraag ik je nu om het recept te volgen.

Read More
A vegan Christmas dinner

Wij nemen heerlijk een paar weken vrij om kerst te vieren, op vakantie te gaan maar eerlijk gezegd ook om nu eens dat e-book af te maken ( je kunt NU nog je suggesties in sturen), ons huis te schilderen en om te werken aan nieuwe ideeën voor Food Bandits. We zijn erg blij dat onze blog terug is en verheugen ons erg op de nieuwe serie: 'Een introductie voor vegan en glutenvrij bakken' ( moet nog een kortere naam, maar wat?) en we hopen meer tijd te maken voor video's en online workshops.

Read More
Ultimate chocolate pie

Whoa alweer het einde van onze kerst reeks met recepten. Ik hoop dat je inmiddels al je menu rond hebt waarbij je niet te lang in de keuken hoeft te staan of eerst 35455555 supermarkten hoef te bezoeken. Er is tenslotte niks mis met een lekkere pizza en zolang het een beetje gezellig is met kerst heb je al een fijne dag te pakken. Johann en ik hebben wel eens wat friet in de oven gegooid, een spuuglelijke joggingbroek aan gedaan en een stapel dvd's gekeken. Was een zeer ontspannen kerst kan ik je vertellen.

Read More
Vegan eggnog

Tijdens de feestdagen kunnen de meeste van ons wel een borrel gebruiken maar als ik heerlijk eerlijk ben kan ik er niet zo goed tegen. Ik grap wel eens dat ik een goedkope alcoholist zou zijn want met een half wijntje val ik al bijna om. En waarom zouden we moeten drinken? Ik ben groot voorstander van doen wat goed voelt voor jou en naast een sporadisch slokje whiskey laat ik de drank nu maar staan. Scheelt ook weer wat kerst calorieën. Deze vegan eggnog kun je dus met of zonder een scheutje whiskey nemen, net wat voor jou goed voelt.

Read More