Vegan eggnog

eggnog.jpg

"Sometimes you got to give yourself the peptalk like, hello you badass bitch, don't be sad, I love you."


English below

Tijdens de feestdagen kunnen de meeste van ons wel een borrel gebruiken maar als ik heerlijk eerlijk ben kan ik er niet zo goed tegen. Ik grap wel eens dat ik een goedkope alcoholist zou zijn want met een half wijntje val ik al bijna om. En waarom zouden we moeten drinken? Ik ben groot voorstander van doen wat goed voelt voor jou en naast een sporadisch slokje whiskey laat ik de drank nu maar staan. Scheelt ook weer wat kerst calorieën. Deze vegan eggnog kun je dus met of zonder een scheutje whiskey nemen, net wat voor jou goed voelt.

Dit recept is vegan en glutenvrij, voor twee personen.

Ingrediënten:

2 cups plantaardige melk naar keuze
3 dadels gepureerd
snuf kaneel 
1 tl vanille extract
snuf nootmuskaat

Verwarm de melk in een pannetje en giet het daarna in een blender met alle overige ingrediënten. Pureer totdat er een schuimlaag ontstaat.  Verdeel over twee bekers en geniet. 

eggnog 1.jpg


During the holidays, most of us can use a drink, but to be honest I can never handle alcohol that well. I often joke I’d be a very cheap alcoholic, because even just half a glass a wine is enough to get me drunk. And why would we have to drink anyway? I’m a big supporter of just doing what feels good for you and apart from the occasional sip of whiskey, I don’t usually drink. It also helps to keep the Christmas calories down. This vegan eggnog, then, can be made with or without that dash of whiskey, whichever you prefer.

This recipe is vegan and gluten free and serves two portions.

Ingredients:

- 2 cups of plant-based milk of your choice
- 3 dates (mashed)
- Pinch of cinnamon
- 1 tsp vanilla extract
- Pinch of nutmeg

Heat up the milk in a small pan and pour this into the blender with the other ingredients. Mix this until a thin layer of foam appears on the surface. Pour the drink into two mugs and enjoy!