A new book....

vic sponge promo food bandits.jpg

"Cupcakes are muffins who believed in magic."


English below


Niets is zo lekker als eigen gebakken taart uit de oven, geen betere start van de dag dan met een grote stapel pannenkoeken. Er is zoveel mogelijk met een beslagkom, pollepel en oven. 
Dit schreven we aan Kosmos uitgevers. Wij weten dat met een liefde voor taarten en cakes ons bedrijf is ontstaan. En we weten ook dat het de creatieve uitdaging van het vegan en glutenvrij bakken is die ons elke dag weer drijft. We delen niet altijd de recepten of gooien alles op social media want al hadden we geen Food Bandits, je vindt ons altijd in de keuken. Toen we een maand terug verhuisden naar het kleine dorp Huisduinen begon ik mij pas echt thuis te voelen toen ik een grote bak granola de oven in schoof en daarna een chocolade rozijnen cake maakte. 
En nu mogen wij een nieuw kookboek maken! We twijfelen nog over de titel, zelfs nog even het formaat maar er komt een boek. Gevuld met vegan en glutenvrije recepten voor taart, cake, koekjes, brood, desserts en zelfs een speciaal hoofdstuk voor kinderen. Zo kun je taart eten en feestjes vieren met iedereen! Ongeacht dieetwensen of allergieën. 
Ook delen we onze kennis over food fotografie, styling en mijn Instagram verslaving. Nemen we je mee in onze keuken, de duinen en vertelt Johann meer over het scheikundige gedeelte van het bakken en met name het glutenvrij en vegan bakken.
Kortom het wordt het Food Bandits boek! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg exclusieve beelden achter de schermen of reserveer jouw exemplaar alvast hier. En natuurlijk delen we dan al stiekem een recept met je, gewoon, omdat jij het bent.

sfeer 1.jpg

There is nothing better than that moment when you take your home-made pie out of the oven, and there is no better way to start your day than with a large pile of pancakes. There is just so much you can do with only a mixing bowl, a large wooden spoon and an oven.
This is what we told the publishers from Kosmos. We’re well aware that our business started from our deep love for pies and cakes, and we also know that it’s the creative challenge of baking a vegan and gluten free cake that drives us forward every day. We don’t always share those recipes and we don’t just throw everything onto social media, because otherwise we wouldn’t have Food Bandits, but you can always find us in the kitchen. When we moved to the little village of Huisduinen last month, it wasn’t until I had popped a big tray of granola into the oven and baked a raisin cake that I truly began to feel at home.
And now we’re working on another cook book! We’re still in debate about what the title should be, or even what the format will be, but another book is on the way! It’s going to be filled with recipes for vegan and gluten free pies, cakes, cookies, bread, desserts, and there will even be a special chapter for the children. That way you’ll be able to enjoy a generous slice of pie and have parties with everyone and anyone, no matter what allergies or dietary wishes you or they may have.
In addition, we will also be sharing everything we know about food photography and styling, and will also be telling you all about my Instagram addiction. We’ll take you inside our kitchen, up to the dunes, and Johann will explain more about the chemistry of baking, and especially gluten free and vegan baking.
In short, it’s going to be a true Food Bandits cook book! Sign up for our newsletter now to get exclusive behind-the-scenes pictures and pre-order our book for a nice surprise once it’s out. And of course we’ll still share the occasional recipe with you in secret anyway, simply because it’s you.