Walnoot likeur

verse walnoten 2.jpg
verse walnoten.jpg

 "Collect beautiful moments"

Een paar weken geleden verbleven wij in de Achterhoek (lees meer over onze trip hier). En hadden wij de mazzel dat er naast fruitbomen een walnotenboom in de tuin stond. Jonge, groene walnoten kun je plukken om olie van te maken, te laten fermenteren in azijn of zoals wij deden; er een heerlijk likeur van te maken.

Nu ik dit stuk publiceer zijn  de walnoten waarschijnlijk al aan het verschrompelen en drogen zodat ze straks geplukt kunnen worden en je de welbekende heerlijke walnoot in vindt.
Mocht je nog genoeg groene walnoten vinden dan kun je ze drogen in de zon tot walnoten of maak deze heerlijke likeur.

Ingrediënten:

- 30 walnoten of zoals de Vlamingen zeggen: okkernoten
- 1 fles vodka
- 2 kaneelstokjes
- 250 g kokosbloesemsuiker
- rasp van 1 biologische citroen
- weckpotten

Spoel de walnoten af onder de kraan en snijd ze in 4 stukken. Verdeel ze over de weckpotten. Afhankelijk van de grootte van je potten kun je ze in één of meerdere potten kwijt. Giet daarop de wodka tot de noten onderstaan. Verdeel de kaneelstokjes en voeg dan de suiker toe. Tenslotte de rasp van de citroen. Laat de potten twee maanden in een donkere, koele ruimte staan terwijl je ze af en toe omschudt. Giet na twee maanden het vocht in schone weckpotten of flessen en je hebt je eigen likeur. Cheers. 

walnotenwijn.jpg

A few weeks ago, we went on a short holiday in the Achterhoek (read more about our trip here), and were lucky to have a couple of fruit trees and even a walnut tree in the garden next to us. Walnuts are great, even when they are still young and green. You can make oil from them, or leave them to fester to make vinegar, or make even use them to make a delicious liqueur, which is what we did.

As I’m publishing this piece, I’m certain the walnuts must already have shrivelled up by now, so that they soon have that recognisable look of the walnut we all know and can be picked.
If you’ve found some green walnuts yourself, then you can leave them to dry in the sun or use them to make this delicious liqueur.

Ingredients:
- 30 walnuts, or as the Flemish call them ‘okkernoten’
- 1 bottle of vodka
- 2 cinnamon sticks
- 250 g coconut blossom sugar
- zest from 1 organic lemon
- mason jars

Rinse the walnuts under the tap and cut them into four pieces. Distribute them evenly amongst the jars. Depending on the size, you can either use one big jar or multiple smaller ones. Submerge the walnuts in vodka so that they are completely covered. Then, divide the cinnamon sticks and add in the sugar. Finally, add in the lemon zest. Leave the jars standing for 2 months in a dark cool room and flip them over every so often. After two months, pour the liquid into clean jars or bottles and there you have it! Your very own homemade liqueur. Cheers!