moutabal.jpg

Food fotografie
& Styling

Wil je weten wat al die knopjes op je camera nu eigenlijk betekenen en hoe je een mooie (food)foto kunt maken? Kom dan de workshop volgen.

Suus (stylist) en Johann (fotograaf en docent) geven de workshop waar zij alle basistechnieken doornemen van de fotografie en waar je uitleg krijgt over styling en belichting van je foto's. 

Op verzoek van lezers is er een workshop ontwikkeld waarin we uitleggen wat ISO nou eigenlijk doet, hoe je een mooie foto met je iPhone kunt maken, hoe je goedkoop aan styling props kunt komen en hoe je (goedkoop of zelfs gratis) je foto's kunt bewerken. Kortom alles wat je nodig hebt om je (food)blog of website er uitnodigend uit te laten zien.
Ook vertellen we meer over het maken van een visueel concept voor zowel je blog, website als social media. Hoe krijg je volgers die betrokken zijn bij je merk of product en hoe zorg je voor een continuïteit voor zowel jezelf als de bezoekers van je website? Daarmee is deze workshop ook erg interessant voor bedrijven en bloggers. Ook als je bedrijf of blog niet over eten gaat. En is het de enige workshop die ook veel informatie geeft over Instagram en social media.

Workshop en Locatie:

De workshop wordt gehouden in Atelier Oosterbosch, in de Jordaan in Amsterdam. In dit ruime atelier met veel daglicht beginnen we om 11:00 met koffie, thee en gebak.  Hierna leggen we de basis uit van fotografie, door middel van een scherm kun je meekijken met de instellingen van de camera. Vervolgens gaan we aan de slag met het ontwikkelen van een concept en het ontwikkelen van jouw stijl. Dan bespreken we alle (food) styling tips en het gebruik van social media.

Na een heerlijke lunch laten we zien hoe wij als stylist een fotograaf een setting maken en fotograferen. Dan is er de gelegenheid om alles in de praktijk te brengen. Met veel styling props ga je in duo's zelf foto's maken en stylen waarbij Suus en Johann rondlopen om je te helpen en alle vragen te beantwoorden.

Deze workshop is niet alleen voor foodlovers geschikt maar legt de basis uit van de fotografie en styling die voor alle velden beschikbaar zijn. Ook worden wij ondersteunt door interieur stylist, grafisch ontwerper en keramiek artist July Adrichem. 

De workshop duurt van 11:00-16:00 minimaal 8 deelnemers, maximaal 16 deelnemers.

Dates and prices:

Kosten: 227 euro incl btw.

Geen nieuwe data.

Voorwaarden:

* De workshop moet vooruit volledig betaald zijn. De informatie omtrent de betaling verkrijg je zodra je je hebt ingeschreven. Als de betaling is ontvangen krijg je een mail ter bevestiging van je deelname aan de workshop.

* Het afzeggen van de workshop kan tot zeven dagen van te voren geheel kosteloos. Daarna krijg je de helft terug van je betaalde bedrag. Je mag wel je kaartje doorverkopen aan een ander, graag worden wij hiervan wel op de hoogte gesteld via de mail. Geen restitutie bij het niet tijdig afzeggen van de workshop. Food Bandits behoudt zich wel het recht van het afzeggen van de workshop indien het vereiste aantal deelnemers niet wordt behaald of vanwege omstandigheden in gezondheid. Hierbij vindt uiteraard restitutie plaats van het gehele bedrag.

* Met het opgeven als deelnemer aan de workshop ga je akkoord met bovenstaande voorwaarden.