How to make a book part 1

Welcome to our new blog series: “How to make a book”. The cook book market has been a successful one here in The Netherlands for a while now. I think everyone has at least one book by Jamie Oliver or Yotam Ottolenghi on their bookshelf at home. And for all the Dutchies, a good book by Yvette van Boven has almost become obligatory to own. But how exactly do you write such a book?

Read More
A new book....

Niets is zo lekker als eigen gebakken taart uit de oven, geen betere start van de dag dan met een grote stapel pannenkoeken. Er is zoveel mogelijk met een beslagkom, pollepel en oven. 
Dit schreven we aan Kosmos uitgevers. Wij weten dat met een liefde voor taarten en cakes ons bedrijf is ontstaan. En we weten ook dat het de creatieve uitdaging van het vegan en glutenvrij bakken is die ons elke dag weer drijft. We delen niet altijd de recepten of gooien alles op social media want al hadden we geen Food Bandits, je vindt ons altijd in de keuken.

Read More
Mijn Syrische keuken

Net zoals een paar jaar geleden met ons eigen kookboek "Good Morning'", belde Alexandra, redactrice Xander Uitgevers en hadden we binnen 20 minuten een kookboek. Ze vertelde over een bijzonder vrouw, genaamd Zina die de eerste Syrische vluchteling is die een kvk onderneming was begonnen waarmee ze fantastisch kookt voor verschillende mensen in Paradiso tot leden van koninklijk huis. Ze heeft de hel in Syrië meegemaakt en daarna de barre tocht, gescheiden van haar kinderen gemaakt door verschillende Europese landen om hier in Nederland haar tweede thuis te vinden. Ze houdt van Amsterdam maar Aleppo is voor altijd in haar hart zoals ze het zo mooi omschrijft. 

Read More
At home

Het is even stil geweest op onze blog. Maar de verhuizing, verbouwingen naast ons oude en ironisch genoeg, nieuwe huis, het maken van een kookboek, workshops en nieuwe projecten maakte dat we niet toe kwamen aan heerlijk rommelen in de keuken. En hoewel de extra frieten, repen chocolade en glazen wijn heerlijk waren zijn we nu wel weer toe aan wat gezonder eten. Al blijft de definitie voor gezond altijd relatief.

Read More
Easy vegan cake

Als je hier bent voor de cake, wat ik geheel kan begrijpen want dit is de ideale cake voor het 'zal ik ook eens vegan gaan bakken maar ik hou niet van bakken en ik lust eigenlijk ook wel vlees'- mens. U kent het wel, eigenlijk de meesten onder ons. Misschien helpt het als ik zeg dat dit een soort bananenbrood is en dat je daar eigenlijk nooit genoeg versies van kan hebben. 
Misschien dat de boekweitmeel wat 'geitenwollen sokken'- aanvoelt maar boekweit heeft een geheel eigen smaak en is niet duur. Ben je nieuw met boekweit dan raad ik je wel aan om de hoeveelheid genoemde dadels te gebruiken maar mocht je de smaak al kennen en heerlijk vinden dan kun je ook zeker met minder toe.

Read More
Workshops

De laatste weken hebben we hard gewerkt aan een nieuwe workshop planning. Want er zijn een paar zekerheden in het leven: ik eet elke dag chocolade, Moos haat regen en ik hou van workshops geven. Juist toen ik 8 jaar geleden begon en werkelijk elke valkuil heb genomen die er maar bestaat ( had wel een lintje verwacht of zo aan het einde) wil ik graag delen wat ik heb geleerd. 

Read More
Vegan and GF Apple crumble pie

Het is heel lang geleden dat ik een taart als deze heb gegeten, een standaard deeg maken wat glutenvrij en vegan is valt niet mee. Je mist al gauw de samenhang en elasticiteit die gluten en eieren creëren in een deeg. Maar ik geloof dat het ons is gelukt en dan heb ik het nog niet eens over de heerlijke appelvulling.
En waar ik normaal van het gooi en smijtwerk ben vraag ik je nu om het recept te volgen.

Read More
A vegan Christmas dinner

Wij nemen heerlijk een paar weken vrij om kerst te vieren, op vakantie te gaan maar eerlijk gezegd ook om nu eens dat e-book af te maken ( je kunt NU nog je suggesties in sturen), ons huis te schilderen en om te werken aan nieuwe ideeën voor Food Bandits. We zijn erg blij dat onze blog terug is en verheugen ons erg op de nieuwe serie: 'Een introductie voor vegan en glutenvrij bakken' ( moet nog een kortere naam, maar wat?) en we hopen meer tijd te maken voor video's en online workshops.

Read More
Ultimate chocolate pie

Whoa alweer het einde van onze kerst reeks met recepten. Ik hoop dat je inmiddels al je menu rond hebt waarbij je niet te lang in de keuken hoeft te staan of eerst 35455555 supermarkten hoef te bezoeken. Er is tenslotte niks mis met een lekkere pizza en zolang het een beetje gezellig is met kerst heb je al een fijne dag te pakken. Johann en ik hebben wel eens wat friet in de oven gegooid, een spuuglelijke joggingbroek aan gedaan en een stapel dvd's gekeken. Was een zeer ontspannen kerst kan ik je vertellen.

Read More
Vegan eggnog

Tijdens de feestdagen kunnen de meeste van ons wel een borrel gebruiken maar als ik heerlijk eerlijk ben kan ik er niet zo goed tegen. Ik grap wel eens dat ik een goedkope alcoholist zou zijn want met een half wijntje val ik al bijna om. En waarom zouden we moeten drinken? Ik ben groot voorstander van doen wat goed voelt voor jou en naast een sporadisch slokje whiskey laat ik de drank nu maar staan. Scheelt ook weer wat kerst calorieën. Deze vegan eggnog kun je dus met of zonder een scheutje whiskey nemen, net wat voor jou goed voelt.

Read More
Vegan Eton Mess

Eton Mess of zoals Nigella het noemt: 'massamoord in een sneeuwstorm' is wat mij betreft het ultieme kerst dessert waar het niet alleen de drank ontbreekt. Waar normaal Eton mess wordt gemaakt met meringues en opgeklopte slagroom hebben wij een vegan versie voor je ontwikkeld. De meringues kun je een dag van te voren maken en waar misschien de drank ontbreekt maakt het fijn knijpen van de meringues weer een hoop goed.

Read More
Nutty banana bread

Ik denk dat iedereen, zelfs de mensen die niet van bakken houden wel eens bananenbrood heeft gemaakt. Het is ideaal voor het 'ik kan niet bakken-mens' en niets is fijner met deze grijze dagen om met een dik plak bananenbrood op de bank te zitten, warme deken en ik zou willen zeggen lezen maar we weten allemaal dat het Netflix kijken is en ook nog eens de domme series zoals 'Skin Wars' want Rupaul maakt alles goed.

Read More
We are back

Na 7 jaar te hebben geblogd was een kleine break wel op zijn plaats maar toch miste ik het wel om gekke quotes te delen, al beloof ik dat de 'live, laugh, smile' -achtige quotes hier nog steeds niet gedeeld zullen worden, een grafbek geniet nog steeds mijn voorkeur- om wat uitgebreider te kunnen schrijven over een recept of waar wij met Food Bandits mee bezig zijn,

Read More