We are back

peercake.jpg

We are back! 

English below

Na 7 jaar te hebben geblogd was een kleine break wel op zijn plaats maar toch miste ik het wel om gekke quotes te delen, al beloof ik dat de 'live, laugh, smile' -achtige quotes hier nog steeds niet gedeeld zullen worden, een grafbek geniet nog steeds mijn voorkeur- om wat uitgebreider te kunnen schrijven over een recept of waar wij met Food Bandits mee bezig zijn, En ook vertrouw ik Zuckerberg niet met zijn algoritme en enge ambities, dus een ouderwetse blog was wel weer op zijn plaats. De komende weken ga ik langzaam de klassiekers terug plaatsen zoals de 5 lagen pindakaas taart, de meeste goddelijke ontbijt cake en uiteraard de workshop klassieker. Ik hoop dat je zin hebt om vaker te komen kijken, lezen en koken van onze blog en vergeet je niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief. 
Dan gaan wij verder aan de slag met onze Instagram verslaving, een nieuwe workshop en het maken van een e-boek gevuld met nog meer lekkers. 

Fijn dat je er weer bent! 

Als eerste de Peren chai cake, een klassieker in ons huis die ik elke herfst wel een paar keer maak.

- Ingrediënten: 

 • 260 g boekweit bloem

 • 2 eieren

 • 180 ml olijfolie

 • 120 ml water

 • 100 g kokosbloemsuiker

 • 1/2 tl bakpoeder

 • 1/2 tl citroensap

 • scheutje vanille extract

 • 2-3 peren

Siroop: 

 • 1 el masala chai mix naar keuze

 • 50 ml water

 • 50 g honing, de beste kwaliteit die je je kunt veroorloven

Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier. Zet de 2-+3 peren in de cakevorm zodat je later het beslag ertussen kunt gieten. Meng in een keukenmachine alle ingrediënten voor de cake totdat het een mooi en glad beslag vormt. Giet het beslag in de cakevorm en bak de cake gaar in 45-50 minuten. Dek de cake eventueel na 30 minuten af met aluminium folie als de cake te donker wordt aan de bovenkant. Zorg dat de cake goed gaar wordt want de peren kunnen ook nog wat vocht afscheiden.

Voor de siroop voeg je alle ingrediënten samen in een steelpan. Breng het zachtjes aan de kook terwijl je blijft roeren. Laat de siroop een paar minuten zachtjes inkoken terwijl je roert. Zeef de siroop zodat de chai thee achterblijft. Giet de siroop over de cake en geniet.

good_morning_sfeer.jpg

We are back after a well deserved blog break. Over the next few weeks we will share some old classics of course combined with new receipes. But for now a staple at our house, especially during autumm, the pear chai cake. 

Ingredients:

 • 260 g buckwheat flour

 • 2-3 pears

 • 2 eggs

 • 180 ml olive oil

 • 120 ml water

 • 100 g coconut sugar

 • 1/2 tsp baking powder

 • 1/2 tsp lemon juice

 • dash of vanilla extract

 Chai honey syrup:

 • 1 el Chai masala chai mix of your choice

 • 50 ml water

 • 50 g honey, the best quality that you can afford


Preheat the oven to 170 degrees and line a cake tin with a sheet of baking parchement. Put the 2-+3 pears in the cake tin so you can pour the batter in between later. Mix in a food processor all the ingredients for the cake until it has formed a nice and smooth batter. Pour the batter into the cake tin and bake the cake cooked in 45-50 minutes. Cover the cake if necessary after 30 minutes with aluminum foil if the cake is too dark at the top. Make sure the cake is cooked properly because the pears can also secrete some fluid.

For the syrup, add all ingredients together in a saucepan. Bring gently to the boil while you keep stirring. Let the syrup simmer a few minutes while