Afgelopen jaar was het eerste jaar dat we een échte tuin hadden (hiervoor alleen huizen met een balkon of een paar tegels en oude planten) en onze eerste moestuin. Op voorhand vond ik het intimiderend om een tuin aan te leggen en te onderhouden. Ik was tenslotte al vele malen in de valkuil getrapt om 1 x per jaar helemaal los te gaan in het tuincentrum om vervolgens alles te laten sterven. Dus met wat hulp en een nieuwe verslaving aan Gardener’s world en het Youtube kanaal van Charles Dowding gingen we aan de slag….
Read MoreNiets fijner dan koekjes met een beetje ‘nesjomme’, wat liefde dus. De koekjes mogen zelfgebakken zijn of van je favoriete bakker. En van wat fijne koffie of een lekker kopje thee is ook niemand slechter geworden. Dus doe mee aan de koekjesruil!
Read MoreMeet Johann his new favorite cake. The black sesame seeds give a warm and nutty flavour and this cake is airy and soft. You can find black sesame seed ( in Holland) at the Toko or Turkish supermarket and is great in savoury dishes as well. Another plus is the fact that you don’t taste the coconut cream, together with dates-the most used ingredient in vegan baking. Warm, nutty and chocolate galore.
Read MoreHeerlijk glutenvrij en vegan brood vol met noten met ook een extra recept om alle allergenen uit te sluiten.
Read MoreYes the version of Feasting on Fruit of this tart looks way prettier but my current oven is weird and simply aims to burn things. Luckily the taste was still amazing and the powdered sugar trick came once again to the rescue.And this almond date tart is simply delicious.
Read MoreThis easy almond peach cake is a great way to celebrate the end of summer. It is gluten free and dairy free
Read MoreZoals je misschien weet zijn we druk aan het leren hoe je een beetje kunt tuinieren. Na jaren alleen een balkon te hebben gehad waarbij we alleen in potten en in de voortuin een massamoord op planten hebben laten plaatsvinden- was het onze missie om te kijken of wij, zelfs wij konden leren tuinieren….
Read MoreBottomless pie always sounds a bit odd, this is not a pie with floating apples ( that would be an Instagram hit) but this is something between a pie and a clafoutis. And utterly delicious.
Read MoreMeer groen helpt de natuur. Als we echt duurzame verandering willen laten plaatsvinden dan moeten we natuurlijk de meest vervuilende industrie op grote schaal aanpakken en uiteindelijk heeft wat komkommerkruid zaaien dan weinig zin maar wie het kleine niet eert en ook buiten de stembus wat wil doen kan duurzamer tuinieren in zijn tuin of balkon. Hieronder een aantal tips op een rij:
Read Morehere is a list of common mistakes when it comes to baking. Of course, as long as the cake tastes good, it does not really matter what it looks like. But below you can find our tips for how best to deal with collapsed or soggy cakes, caters, brittle crusts, strange colours, and the ultimate classic: “my cake won’t come out of the tin and I don’t want to eat it straight from the tin with a fork.”
Read MoreIt’s once again time for banana bread. Truly, how can a recipe be so easy, relaxing and delicious at the same time? I think we once again did well with this one. It’s still simple and definitely doable for all the “I can’t bake” people out there. It’s the perfect bread to share with friends or family, or to enjoy for a few days by yourself.
Read MoreAls er één manier is om je tuin of balkon te verbeteren dan is het wel het zaaien van wildbloemen. Deze kun je in bakken zaaien of verdelen door je hele tuin. Hiermee trek je meer insecten aan en draag je bij aan biodiversiteit- wat in rap tempo afneemt. Naast dat je de bijen, vlinders, insecten en vogels helpt zijn ze ook nog eens echt heel erg mooi en zo simpel te laten groeien. Echter zijn er ook veel mengsels die niet helpen
Read MoreOur dream was to have a small farm with lots of land and lots of peace and quiet. While this didn’t work out exactly, with only 500 m2 for a garden, having a forest in front of the house and behind it isn’t bad either. Our next dream was to have our own vegetable plot to grow our own food, because organically homegrown vegetables just taste better! We also have a basement where we can keep many, many preserve jars filled with pickled vegetables, and we are able to share our harvest with others, so more people can enjoy how great homegrown food is…
Read MoreThis rich chocolate cake is really something for the chocolate cake ‘connoisseur.’ A small slice with some whipped cream and an espresso to finish it off would be perfect. What I love about this cake is that while you use coconut cream, you don’t actually taste the coconut
Read MoreWhen we first shared a recipe for our banana bread series (click here for recipe 1 and here for recipe 2) someone on Instagram told us that her favourite recipe came from our cook book “Andere Koek”. And honestly, I do think that’s one of our best recipes. The workshop cake, breakfast cake and waffles are other great classics, but this one is actually really good! Vegan and gluten free…
Read MoreA few days ago, we had our first couple of warm days of the year (not a fan, and not happy). We ate our first asparagus and turnips, and now the time has come for rhubarb. A while ago we made a rhubarb compote to go with this wonderful cheesecake, and now we have created a lovely lemon rhubarb cake.
This cake tastes wonderfully fresh and a little sour, but I think that’s what makes rhubarb actually taste like rhubarb.
Read MoreIn our search for the best banana bread, we have tried quite a few different cakes already. And I have to admit that although banana bread is incredibly easy to make –you only have to mix some flour and bananas in a bowl and bam! you’re done – not every recipe is as good. I tend to look for recipes that aren’t too sweet, have some texture, and aren’t too dry. It can be fancy, and I like the idea that you can add your own toppings as well. On our third try, we struck gold:
Read MoreA new series: the banana bread series. Everyone, even the people who say they really can’t bake or that cooking is just a hassle, can make banana bread. It is suitable – or can be made to fit – any person’s diet, no matter your allergies or intolerances. Okay, except if you’re allergic for bananas. All you need to do is grab a bowl and a spoon, get rid of some of that built up tension as you mash your bananas, and tadaaaa! A cake!
Read More