Vegan and gf waffles

vegan and gf waffles food bandits

“Hashtags look like waffles”

Ben je al klaar voor het Paas ontbijt? Wij hebben de perfecte wafels voor je. Je kunt de wafels hartig maken door er wat zwarte peper en sumak aan toe te voegen. Of wat dacht je van aardbeien met extra rijstiroop?

Dit is in ieder geval een heel goed begin van je paas weekend.
En nog één tip voordat ik je het recept geef: koop een goed wafelijzer. Die goedkope dingen die werken niet. Nou ja ze zijn bijzonder goed in je wafel te laten plakken aan het ijzer, je wafels een rare bijsmaak te geven en dat je ze vervolgens in de kast laat verstoffen of weggooit. Een duur ijzer heb je lang veel plezier van.

Recept komt uit ons kookboek Andere koek. Deze mag niet je in kast ontbreken, dus bestellen maar.

Vegan en glutenvrij, 6 stuks

Ingrediënten:


– 75 g amandelmeel

– 250 g zelfrijzend glutenvrij bakmeel

– 1 el arrowroot

– 2 el lijnzaad, gebroken

– 2 el kokosbloesemsuiker

– snuf zout

– 1/5 tl kaneelpoeder

– 100 g appelmoes, ongezoet

– 300 ml amandelmelk

– 2 el kokosboter, gesmolten

– 1 tl vanille-extract

– wafelijzer

Meng het amandelmeel met de bloem, de arrowroot, het lijnzaad, de kokosbloesemsuiker, het zout en het kaneelpoeder in een kom.

Meng in een andere kom de appelmoes, amandelmelk, kokosboter en het vanille-extract en voeg dit toe aan de droge ingrediënten. Laat dit kort draaien in de keukenmachine of staande tafelmixer tot je een vloeibaar beslag hebt.

Laat het beslag 5 minuten rusten voordat je de wafels bakt volgens de aanwijzingen van jouw wafelijzer.

vegan and gf waffles food bandits

Ingredients:

-  75 g almondflour

- 250 g gluten free selfraising flour

- 1 tbs arrowroot powder

- 2 tbs flaxseeds

- 2 tbs coconut sugar

- pinch of salt

- 100 g applesauce, unsweetened

- 300 ml almond milk

- 2 tbs coconut butter, melted, plus extra for baking

- 1 tsp vanilla extract

- 1 waffle iron

Mix the almond flour with gluten free flour, arrowroot powder, flax seeds, sugar, salt and cinnamon in a bowl. Mix in another bowl the applesauce, almond milk, butter and the vanilla extract. Add this to the dry ingredients and mix until well combined. Let the batter rest for 5 minutes before you start baking.  Bake the waffles according to the instructions of your waffle iron. And enjoy the big stack with strawberries and maple syrup.