Decadent chocolate tahini pie

vegan chocolate tahini pie

“There is no limit to how radiant you can be”

Dit is echt een luxe taart. De koekbodem van chocolade en amandel, de extra chocolade laag om de bodem mee te bedekken, de zoete fudge met zeezout en tahin en je zou er nog een extra caramel laag aan kunnen toevoegen met kokosroom en poedersuiker. Deze rijke taart is een echte traktatie.

Het is niet ons recept maar van de blog The bonjon gourmet. Zij is echt de beste als het gaat om glutenvrije recepten en hoe fijn dat deze taart ook vegan is. Wij deden een paar kleine aanpassingen maar kijk vooral ook op haar blog voor haar versie.

Vegan en glutenvrij, 6-8 personen

Ingrediënten:

- 80 g rijstbloem
- 60 g amandelmeel
- 45 g cacaopoeder
- 2 el tapioca meel
- 40 g kokosbloesemsuiker
- snuf zeezout
- 85 g plantaardige boter
- 1 tl vanille extract
- 60 g pure chocolade, gesmolten

Vulling:

- 100 g pure chocolade
- 130 g tahin
- 3 el rijstsiroop
- 220 g kokosroom, uit blik
- flinke snuf zout en extra zoutvlokken voor erboven op
- En maak het geheel eventueel af met wat geschaafde pure chocolade en wat soya yoghurt voor erbij

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een vlaaivorm goed in met kokosboter. Meng de meelsoorten in de keukenmachine en voeg dan de vanille extract en boter toe, vervolgens de suiker en het zout. Laat de machine een aantal minuten draaien zodat het een deeg vormt. Leg het deeg in de vorm en druk deze gelijkmatig aan over de bodem en zijkanten van de vorm. Bak de bodem van de taart gaar in 20-25 minuten. De bodem moet stevig aanvoelen. Haal de bodem uit de oven en druk deze licht aan met de achterkant van een lepel, haal vervolgens de vorm direct weg en verdeel de gesmolten chocolade over de bodem van de taart. Laat de bodem volledig afkoelen voordat je de vulling erin giet.

Voor de vulling: plaats de chocolade en tahin in een kom en breng in een pannetje de rijstsiroop, kokosmelk en zout zachtjes aan de kook. Giet dit over de chocolade en tahin en roer net zo lang totdat alles goed is vermengd. Giet het vervolgens op de taartbodem en zet de taart in de koelkast. De taart moet minimaal twee uur in de koelkast staan. Maak het geheel af met de andere toppings op haar blog of schaaf er wat pure chocolade overheen. Geniet.

chocolate tahini pie food bandits

This cake is truly luxurious. The biscuit made from chocolate and almonds, the layer of rich chocolate that covers it, the sweet fudge with sea salt, the tahini, and you could even add an extra layer of caramel with some coconut cream and powdered sugar if you want to go extra fancy. This cake is more than just a treat.

This isn’t our own recipe, but can be found on the blog The Bonjon Gourmet. She is truly the best when it comes to gluten free recipes, and how great is it that this cake is also vegan! We made some adjustments to the original recipe, but please do check out the original recipe on her blog.

This recipe is vegan and gluten free. Serves 6-8 people.

Ingredients:
- 80 g rice flour
- 60 g almond flour
- 45 g cocoa powder
- 2 tbsp tapioca flour
- 40 g coconut blossom sugar
- pinch of sea salt
- 85 g plant-based butter
- 1 tsp vanilla extract
- 60 g dark chocolate, melted

Filling:
- 100 g dark chocolate
- 130 g tahini
- 3 tbsp rice syrup
- 220 g coconut cream, canned
- pinch of salt and some extra salt flakes to go on top
- finish off with some dark chocolate shavings and some soya yoghurt (optional)

Preheat the oven at 180 degrees and grease a tart tin with coconut butter. Mix the different types of flour in a food processor, before adding in the vanilla extract and butter, and finally the sugar and salt. Leave the machine churning for a couple of minutes until a dough has formed. Place the dough in the tin and press down evenly. Make sure it covers both the bottom and the sides of the cake tin. Bake the biscuit for about 20-25 minutes in the oven. The biscuit has to be firm. Remove the biscuit from the oven and press down once more, this time using the back of a spoon, before removing the tin. Evenly spread the melted chocolate across the biscuit and leave it to cool before pouring in the filling.

To make the filling, put the chocolate and the tahini together in a bowl and gradually heat up the rice syrup, coconut cream and the salt in a pan. Pour this over the chocolate and the tahini and stir until everything has mixed together thoroughly. Next, pour the filling onto the bottom of the cake and place it in the fridge to set. Leave the cake in the fridge for at least two hours. Finish the cake off with the suggested toppings on her blog, or scatter some dark chocolate shavings on top. Enjoy!