Wild flowers

korenbloemen tuin Food Bandits

“You never know who needs the kindness you have to offer”

Als er één manier is om je tuin of balkon te verbeteren dan is het wel het zaaien van wildbloemen. Deze kun je in bakken zaaien of verdelen door je hele tuin. Hiermee trek je meer insecten aan en draag je bij aan biodiversiteit- wat in rap tempo afneemt. Naast dat je de bijen, vlinders, insecten en vogels helpt zijn ze ook nog eens echt heel erg mooi en zo simpel te laten groeien. Echter zijn er ook veel mengsels die niet helpen. Dit omdat ze geen inheemse bloemen bevatten en dus niet geschikt zijn voor de Nederlandse vlinder, bij etc. En we hebben nog een paar tips van hoe je ze het beste in kunt zaaien.

korenbloem 1.jpg

Tips voor inzaaien wildbloemen:

  • Maak de grond echt leeg van eerdere planten en gras. Woel het niet teveel om zodat er onkruid zaden boven komen maar maak het stuk leeg en besprenkel bijvoorbeeld met wat goede organische compost. Zorg dat de grond wel droog is. Wildbloemen houden van arme grond.

  • Kijk goed in het Tuincentrum of online of de zadenmix geschikt is voor Nederland. Hiermee help je de natuur echt, anders heb je mooie bloemen alleen voor de sier.

  • Strooi de zaden uit volgens de aanwijzingen van de verpakking en geef de grond vervolgens water.

  • Er zijn verschillende mixen, ook mixen die echt één jarig zijn en hierbij maak je de grond in september/oktober weer leeg. Bij andere mixen haal je de dode bloemen weg en zaai je bij. Let ook op dat er bloemen zijn die zichzelf uitzaaien.

Meer leren over tuinieren? Lees onze blogpost met de eerste 6 stappen.