Luxurious crumble with cinnamon nice cream

This luxurious crumble can either eaten for dessert as well as for breakfast. It is a crumble especially for those who love a thick oat layer and the buckwheat flour and walnuts makes this crumble extra good.
You can use any fruit you want as the base. We used a package of frozen summer fruits but almost any kind of fruit will do.

Read More
Gratis e boek hoe bak je vegan?

Vegan bakken wordt steeds populairder. Niet alleen omdat meer mensen zich bewust worden van de impact die dierlijke producten hebben op het klimaat, maar misschien ook omdat ze een voedselintolerantie/allergie hebben. En waarom zou je ook elke dag dierlijke producten gebruiken als er ook heerlijke alternatieven zijn? Vegan bakken is makkelijk en toegankelijk, zeker met deze gids als hulpmiddel.

Read More
Give away Fair Trade chocolade

GIVE AWAY IS GESLOTEN. Wie houdt er niet van chocolade? En wij mogen een heerlijk én eerlijk chocolade pakket weggeven in samenwerking met Fair Trade Nederland.

Wist je dat wij Nederlanders gemiddeld 4,5 kilo chocola eten (en ik ben bang, ik veel meer) per jaar? Toch is de chocowereld ongelijk verdeeld.

Read More
Natuur en mycelium

Met alles wat we leren over tuinieren en het dagelijks wandelen in het bos leer je bewuster te zijn van alles wat leeft en beweegt. Nu klinkt dit zo cliche is maar het is echt een wonder om te zien hoe je zelf zaad in de compostgrond doet. Hoe de grond met al zijn schimmels en de hele keten van insecten en dieren aan de slag gaat: om te eindigen met een grote schaal uien of een eeuwige stroom aan spinazie. (Dit betekent uientaart en veel soep).

En dit heb ik niet vanuit huis meegekregen….

Read More
Waking up with Loof

It has been a long time since I have made a blog post. And for the first time in blogging over 10 years I was okay with not creating and sharing. But I am slowly dreaming of photo shoots again, baking pie and thinking: I must share this recipe. And with going back to blogging I am going back to our first blog love: sharing breakfast recipes- although I must admit that the very first recipe I ever shared on FB was a dirty martini (highly recommend by the way).

Read More
Sambal badjak

If you are not from Indonesia , Malasysia, Surinam or the Netherlands you might wander what sambal is. It is a delicious Indonesian chili sauce that is used as condiment that can be added to soups, stews, rice or noodle dishes and I even add it to my grilled cheese sandwich. Mostly because I am weird….

Read More
Apple almond cake gf and vegan

Not much of an introduction since I have no clue what to tell you about this recipe other than it is delicious and if you feel like baking a cake I highly recommend this recipe. So to keep it short and simple: here is the recipe…

Read More
How to make your own compost

Ik vond het eerst wel spannend om een eigen compost hoop te beginnen. Ik had de nachtmerrie van een stinkende tuin vol met ratten en dat het één grote smeerboel zou worden .Maar het is gelukt en we hebben nu echt eigen compost en dit heeft zoveel voordelen. We zetten alles voor je op een rij, inclusief een lijst met wat erin mag en het scheikunde verhaal erachter.

Read More
Sesame banana bread

In our quest for the best banana bread we have a black sesame banana bread. And may I suggest that you eat this bread smothered in tahini and honey ( or rice syrup for the vegan version).?And since covid brings out the urge to bake banana bread. I present you the banana bread series.

Read More
Vegan burger test

Na glutenvrij brood, amandelmelk ( welke schuimt er en hoe werkt dit nu eigenlijk?), ijs en mayonaise is het tijd voor de vega(n) burger test. De keuze wordt gelukkig steeds groter al vonden wij het nog wel een uitdaging om een volledige vegan burger te vinden zonder een lange lijst aan ingrediënten waarvan je je kunt afvragen hoe voedzaam dit nu eigenlijk is.

De burger is ideaal om mee te beginnen als je graag wat vaker vlees wil laten staan. Op de barbecue of op de gril met lekker gebakken uien en wat saus is het niet van vlees te onderscheiden.

Read More
Gf and DF Tarte tatin

Tarte tatin is a simple yet luxurious dessert and ideal for the holiday season. With a big scoop of vanilla ice creamit is even more special. We made a gluten - and dairy free version while also giving you the option for a more simple and vegan version.

We loved a mix of chestnut -and almond flour for a richer taste and structure for the gf and df version. If you want a simpler and vegan version use store bought puff pastry (obviously the vegan one)

Read More
Vegan eggplant parmigiana

This might be our best photography and food styling but it shows that it is the inside that counts. This delicious and vegan eggplant parmigiana can warm any winter evening. Inspired by a recipe from Sophie Dahl we added vegan mozzarella and perhaps even improved the sauce.

Read More
Chocolate espresso cake

With the holiday season in sight we wanted to make a delicious two tiered chocolate espresso cake. It is vegan and gluten free and we used a few raspberries from our own garden. The ones we could save from Moos (the doxie) actually since he likes picking them.

The cake is airy and light, also allergen friendly so it is suitable for almost everyone…

Read More
XXl Cookies

As soon as I saw these cookies at The First Mess I knew I had to make them (and even double them). The First Mess is one of the few blogs where you know that the recipe is right and the outcome will taste amazing. So all credits for Laura. I doubled the recipe because more is always better and I have written it down in grams because it easier for us Dutchies and I also recplaced the avocado oil for sesame oil.

Read More