Easy caramelized pears

Hoewel het weer er nog niet helemaal over uit is want het is de ene dag warm en dan weer fris, voel je en ruik je dat de herfst onderweg is. Het is elke ochtend fris als ik met de hond het bos inloop en ook de eerste bladeren beginnen al te vallen. Op Instagram zijn we begonnen met het delen van de paddenstoelen die we in het bos zien staan, in de hoop dat ik eindelijk eens wat namen ga onthouden.

We maakten laatst dit simpele recept met: jawel, de eerste en enige peer uit onze tuin. De fruitbomen zijn nog niet zo heel blij bij ons maar we hopen dat een goede snoeibeurt in de winter ze wakker zal maken. Dus eigenlijk bedreigen we ze met een zaag.

Hoewel dit recept dus simpel is delen we hem toch graag op de blog want het is zo lekker en het is zonde als niet meer mensen hiervan zouden kunnen genieten.

Recept:

Verwarm de oven op grillstand. Per persoon snijd je peer open en verwijder je het klokhuis. Leg de peer met de bolle kant naar boven en besmeer dit met rijstsiroop. Bestrooi dan met wat gember, kaneel en kardemom. Rooster de bolle kant van de peer voor ongeveer 10 minuten en draai de peer dan om en rooster nog 5 minuten. Natuurlijk is dit volledig afhankelijk van de grill van je oven. Mijn oven bepaalt zelf per dag waar hij zin in heeft dus het kan zijn dat je wat korter of langer moet grillen. Toast wat amandelschaafsel in een koekenpan en schep wat (vegan) yoghurt op de peer. Strooi de schaafsel erover heen en serveer (het liefst) warm. Geniet.

roasted pears Food Bandits 2.jpg

Perhaps a bit too easy but this recipe is too good not to share.
Slicing a pear and place it in the oven. Add spices, thick yogurt and slivered almonds, serve warm and you have the perfect dessert.

Recipe:
Use one pear per person (try saying that 20 times in a row) and slice the pear in half length-wise. Remove the seeds and drizzle the pear with rice syrup. Turn on the grill in the oven.
Place the pears with the cut side on top on a baking tray. Add some cinnamon, ginger and cardamom to taste. Grill the pears for 10 minutes and then turn the pears and grill the other side for another 5 minutes. How long it will take to fully caramelize the pears depends on your grill. Toast some almonds in a baking pan and place the pears on a plate. Add some (vegan) yogurt and sprinkle the almonds on top. Enjoy.