Give away Fair Trade chocolade

triple choco bundt cake Food Bandits 2.jpg
fair trade 2.jpg

GIVE AWAY IS GESLOTEN. DANK VOOR HET MEEDOEN. Wie houdt er niet van chocolade? En wij mogen een heerlijk én eerlijk chocolade pakket weggeven in samenwerking met Fair Trade Nederland.

Wist je dat wij Nederlanders gemiddeld 4,5 kilo chocola eten (en ik ben bang, ik veel meer) per jaar? Toch is de chocowereld ongelijk verdeeld. De cacaoboer wordt uitgebuit en leeft in extreme armoede. Met onder andere kinderarbeid en ontbossing tot gevolg. De gemiddelde cacaoboer verdient $0,78 per dag! Dit is nog niet eens de helft van wat wij een ‘leefbaar inkomen’ noemen, terwijl multinationals grote winsten blijven maken. Zonder een hogere prijs voor hun cacaobonen te krijgen, is er voor cacaoboeren geen mogelijkheid om uit deze armoede te komen. Alleen samen kunnen we de chocowereld eerlijker maken, met gelijke kansen voor iedereen.
Fairtrade doet er veel aan om de positie van de cacaoboer te versterken, denk bijvoorbeeld aan het zorgen voor een financiëel vangnet via de minimumprijs, extra ontwikkelingsgeld via de Fairtrade premie, maar ook samenwerken met boerenorganisaties om bijvoorbeeld kinderarbeid en ontbossing te voorkomen. En jij als consument werkt hier dus direct aan mee. Dus de volgende keer in de supermarkt kijk zeker naar het Fair trade logo als je weer heerlijke chocolade koopt.

Waarom werkt Fair Trade?

  • Betere leefomstandigheden voor cacaoboeren

  • Een minimaal leefbaar inkomen

  • Aanpak kinderarbeid en ontbossing

  • Samenwerking kleinschalige boeren die zich hebben georganiseerd.

Voor de give away:

Meedoen is heel simpel: laat hieronder een reactie achter ( bijvoorbeeld met jouw favoriete chocolade smaak of chocolade dessert) en na een week loot ik de winnaar. Vergeet om je naam en email adres te delen zodat ik je kan bereiken.

En heb je nu al honger gekregen? Wij hebben stiekem best veel recepten met chocolade zoals deze perfecte bananenbrood of dit simpele maar zo lekkere chocolade taartje van amandel en zeezout.

Meer recepten vind je via deze link.