Almond chocolate cake vegan and gf

almond chocolate cake vegan and gf Food Bandits

“JOMO: the Joy of missing out”

Ik moet al heel lang mijn computer opruimen. Ik heb veel te veel grote fotobestanden en mijn harde schijf vindt mij al lang niet meer leuk. Het gevolg is dat ik meer foto’s aan het kijken ben en dan bedenk dat Netflix, was draaien of koffie drinken veel belangrijker is. Maar het heeft ook tot gevolg dat ik dit heerlijke recept deel. Toen we dit recept vonden bij Tasty Yummies, kon ik niet geloven dat zoiets zo simpel zó lekker kon zijn. Het recept is echt perfect en ik raad je ook van harte aan dit zelf te proberen.

Vegan en glutenvrij, 6-8 personen

Ingrediënten:

-225 g amandelmeel
- 40 g olijfolie
- 60 g rijstsiroop
- flinke snuf zout

vulling:

-275 g (vegan) chocolade
- 70 g olijfolie
- vlaaivorm met losse bodem, 20 cm doorsnede

Verwarm de oven voor op 170 graden en vet de vlaaivorm in met vegan boter, wij gebruikten kokosboter. Meng in een keukenmachine de ingrediënten voor de vulling tot een kruimelig en plakkerig deeg. Verdeel dit over de zijkant en bodem van de vorm en druk goed aan. Bak de bodem gaar in 12-15 minuten. Laat goed afkoelen.
Voor de vulling smelt je de chocolade en voeg je er de olijfolie aan toe. Roer goed door elkaar en giet dan in de afgekoelde taartbodem. Zet de taart minimaal 1 uur in de koelkast en je weet niet wat je proeft!

vegan and gf almond chocolate pie food bandits

I’ve been meaning to clean up my computer for a while now. I have too many photos saved and my hard disk has started to hate me a long time ago. Consequently, I’m spending forever looking at pictures, before I finally think to myself that watching some Netflix, or doing laundry, or having a cup of coffee is actually far more important. But another consequence is that thanks to my vast collection of photos, I’m now sharing this recipe with you. When we first found this recipe at Tasty Yummies, I could not believe that a recipe this simple, could taste that good. This recipe is quite simply perfect and I do recommend this as a “must try.”

Vegan and gluten free, serves 6-8

Ingredients:

  • 225 g almond flour

  • 40 g olive oil

  • 60 g rice syrup

  • Pinch of salt


Filling:

  • 275 g (vegan) chocolate

  • 70 g olive oil

  • Flan pan with a loose bottom, 20 cm in diameter


Preheat the oven at 170 degrees Celsius and grease the flan pan with some vegan butter; we use coconut butter. In a food processor, mix the ingredients for the crust together to create a crumbly, but sticky dough. Spread this across the bottom and the sides of the flan pan and press down firmly. Bake this in the oven for 13-15 minutes and leave to cool.

For the filling, melt the chocolate in a pan, and add the olive oil. Stir well, before pouring the filling into the cooled crust. Leave the cake to chill in the fridge for at least an hour, and enjoy! The flavour will honestly surprise you.