Waking up with Loof

Het is lang geleden dat we hebben geblogd. Net zoals vele mensen had ik even niet meer de inspiratie en de puf. Maar voor het eerst in de meer dan 10 jaar dat ik blog kon ik het laten bestaan: vond ik het even prima om niets te maken of te plannen. Ik vroeg mij zelfs af of ik ooit nog zou gaan bloggen. Maar nu, in de laatste weken ontstaat de inspiratie weer. Denk ik weer in beelden en recepten die ik graag met jullie deel.

En dan ook gelijk terug naar onze eerste liefde: ontbijt. De eerste jaren van Food Bandits was alles ontbijt- al moet ik wel toegeven dat het eerste recept wat ik ooit deelde een dirty martini is en ik beweer nog steeds dat ik verdomd goed ben in het maken hiervan. Ons eerste kookboek heette ‘Good Morning’ en het is zo leuk om hier weer eens naar terug te keren.

Zeker ook met de prachtige producten van Loof een duurzaam merk met alles wat je nodig hebt om fijn te slapen en wakker te worden. Alles wordt gemaakt in Nederland en ik nodig je uit om zeker een kijkje te nemen op hun site, al is het maar voor de mooie beelden die weer kunnen inspireren. Op onze foto’s zie je de ontbijt tray en nachtkastje van hun hand.

En dan nu: ontbijt. Dikke Amerikaanse speltpannenkoeken met eigen gemaakte pruimencompote.

Dit recept is lactose vrij met vegan optie. Voor 6 hele, dikke pannenkoeken:

Ingrediënten:

  • 225 g speltmeel

  • 0.5 tl bakpoeder

  • snuf zout

  • 1 ei, los geklopt of 1 poeder ei voor de vegan versie

  • 250 ml plantaardige melk

  • 1 el kokosolie, gesmolten plus olie om in te bakken

Meng in een kom de speltmeel, bakpoeder en zout. Klop het ei los in een andere kom en meng dit met de melk en kokosolie. Voeg dit vervolgens toe aan de spelt-mix en roer alles goed door elkaar tot een dik beslag. Smelt nu een beetje kokosolie in een koekenpan en giet wat beslag in de pan voor twee pannenkoekjes. Het is de kunst deze langzaam te bakken zodat ze de tijd krijgen om goed te garen.

Voor de pruimencompote:

Halveer 500 g verse pruimen en verwijder de pit. Leg de pruimen in een steelpan en voeg een klein scheutje water toe. Zet op laag vuur en laat de pruimen zacht pruttelen totdat het de dikte heeft die jij wilt. Breng de compote eventueel op smaak met een snuf kardemom en kaneel en voor wat extra zoets kun je een eetlepel rijstsiroop toevoegen. Laat de compote volledig afkoelen en bewaar in de koelkast. Geniet.

Loof 1.jpg

It has been a long time since I have made a blog post. And for the first time in blogging over 10 years I was okay with not creating and sharing. But I am slowly dreaming of photo shoots again, baking pie and thinking: I must share this recipe. And with going back to blogging I am going back to our first blog love: sharing breakfast recipes- although I must admit that the very first recipe I ever shared on FB was a dirty martini (highly recommend by the way).

It was also easy to be inspired by this beautiful breakfast tray and nightstand from Loof. Eco friendly, designed and made in the Netherlands. And Moos was eager to be our model since the payment was in pancakes.

And now the recipe for fluffy spelt pancakes with plum compote.

Lactose free and with a vegan option, makes 6 pancakes:

Ingredients:

  • 225 g spelt flour

  • 0.5 tsp baking powder

  • pinch of salt

  • one egg, or powdered egg for a vegan option

  • 250 ml plant based milk

  • 1 tbs coconut oil, plus extra for baking

Mix in a bowl the flour with baking soda and salt. Mix in a different bowl the egg, milk and oil. Add this to the flour mixture and stir until well combined. Add a bit of oil to the frying pan and pour the pancake batter in the pan, enough to make 2 pancakes. Bake the pancakes slowly and on a low heat.

For the plum compote:

Destone 500 g of plums and place them in a small saucepan with a bit of water. Let the plums come to a simmer and add some cinnamon and cardamom (optional 1 tbs of rice syrup for a touch of sweetness). Leave it on a low heat until it has the consistency you want. Then leave to cool completely and store in a jar in the fridge.