almond date pie vegan and gf

almond date pie, vegan and gf Food Bandits

Toen we begonnen met het veranderen van ons dieet -eigenlijk met de opkomst van fit girls ( schuin kijken terwijl je een foto maakt van jezelf in de spiegel)- kwamen ook de dadeltaartjes. Nu heb ik zelf nooit zo’n foto gemaakt en zal niemand ooit beweren dat ik fit ben, maar ik ben wel blij met de bewustwording die deze dames en heren omtrent eten hebben gebracht. Ik raad iedereen aan om een diëtist in de arm te nemen zodat je echt kunt kijken naar een voedingspatroon wat bij jou past -en geloof ik persoonlijk niet in de zoveelste dieet hype maar dadeltaart is lekker.

We maakten deze amandeldadeltaart van Feasting on Fruit. Haar versie ziet er mooier uit maar zoals je misschien eerder hebt gelezen mijn oven is raar en verbrandt met name eigen onderdelen van de oven. De smaak was heerlijk dus mocht je twijfelen kun je ook altijd een kijkje nemen op haar site. Zie je gelijk hoe raar mijn oven is.

Taart is vegan en glutenvrij, 6-8 personen

Ingrediënten:

  • 250 g amandelmeel

  • 65 agavesiroop

  • 3 el koud water

  • 16 dadels, ontpit

  • 300 g kokosmelk, blik

  • 275 g dadels, ontpit

  • snuf zout

  • 1.5 el maïzena

  • vlaairvorm met losse bodem

Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de vlaaivorm licht in met wat vegan boter (bijvoorbeeld margarine of kokosolie). Maak dan de bodem van de taart door de amandelmeel te mengen met de agavesiroop. Voeg daarna lepel voor lepel het water toe en meng dit tot een deeg. Het kan zijn dat je iets meer of minder water nodig hebt. Houd een derde van het deeg (ongeveer 100 g) apart om de kruimels bovenop de taart te maken. Verdeel het deeg over de bodem en zijkanten van de vlaairvorm en druk licht aan.

Verdeel dan de 16 dadels over de bodem. Verolgens meng je de kokosmelk met zout, maïzena en nog meer dadels. Pureer dit in een keukenmachine en giet bovenop de dadelbodem. Van het overige deeg maak je bolletjes en plaats je als laatste op de taart. Bak de taart goudbruin ( bij een normale oven, is er geen ovenmerk wat ons wilt sponsoren?) in 35-45 minuten. Laat de taart volledig afkoelen en het liefst nog een nacht rusten in de koelkast voordat je een punt afsnijdt. Geniet.

almond date pie vegan and gf Food Bandits

Yes the version of Feasting on Fruit of this tart looks way prettier but my current oven is weird and simply aims to burn things. Luckily the taste was still amazing and the powdered sugar trick came once again to the rescue. I will share the list of ingredients in grams below and the link above leads you to the directions (and prettier cake photos)

This tart is vegan and gluten free, 6-8 servings

Ingredients:

  • 250 g almond flour

  • 65 g agave syrup

  • 3 el cold water

  • 16 dates, pitted

  • 300 g coconut milk, canned

  • 275 g dates, pitted

  • pinch of salt

  • 1.5 tbs cornstarch

Enjoy!