Apple almond cake gf and vegan
“Don’t ignore your own potential
Waar eens over te schrijven? Op Amerikaanse blogs moet je altijd eerst 5544 foto’s langs en opsommingen over hoe geweldig het gerecht is voordat je bij het echte recept komt. En persoonlijk vind ik dit strontvervelend. Ik lees altijd recepten en stel mij dan direct de smaken en structuur voor. Maar om nu alleen het recept te delen wordt ook zo ongezellig. Meestal delen bloggers dan waar ze mee bezig zijn (in mijn geval liggen want ik heb ME), waarom ze het recept zo goed vinden ( het is lekker) en waarom jij het ook zou moeten maken ( van mij hoef je helemaal niets). Verder ben ik nog steeds aan het nadenken over hoe ik ‘Ziek zijn is een vak’ goed kan weergeven, ben ik verliefd op de Netflix serie: ‘Pretend it’s a city’ en hebben we de dvd box gekocht van ‘Murder she wrote.’ Dit omdat ik als doel heb om altijd mijn inner-bejaarde te vieren.
Maar nu dan de cake. Hij is lekker en als je zin hebt maak hem dan vooral.
Vegan en glutenvrij
Ingrediënten:
100 g rijstmeel
60 g amandelmeel
55 g havermoutmeel
snuf zout
1 tl bakpoeder
0.5 tl baking soda
1 tl kaneel
0.5 tl gember
2 x poeder ei (vegan ei)
150 g kokosbloesemsuiker
100 g olijfolie
110 g vegan yoghurt, wij gebruikten soja
1 tl vanille extract
2 appels, in dunne schijfjes
handje amandelschaafsel
bakvom: 10 x 34 cm
optioneel: poedersuiker
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de bakvorm in met vegan boter of kokosboter. Meng in een kom de droge ingrediënten, behalve de suiker- dit voeg ik altijd toe bij vegan recepten aan de natte ingrediënten zodat het sneller oplost. Ook de amandelschaafsel en appelschijfjes bewaren we tot het laatst maar verder mag alles in de kom. Dan in een andere kom de natte ingrediënten, plus de suiker. Roer goed door elkaar totdat het een gladde vloeistof is. Voeg dan toe aan de droge ingrediënten mix en maak tot een mooi beslag. Giet het beslag in de bakvorm en plaats de schijfjes appel erboven op. Maak het af met wat amandelschaafsel en bak in de oven voor een uur. Laat de cake afkoelen en maak het geheel eventueel af met wat poedersuiker. Maar ook zonder poedersuiker is de cake heerlijk. Geniet.
Not much of an introduction since I have no clue what to tell you about this recipe other than it is delicious and if you feel like baking a cake I highly recommend this recipe. So to keep it short and simple: here is the recipe…..
Vegan and gluten free
Ingredients:
100 rice flour
60 g almond flour
55 g oat flour
pinch of salt
1 tsp baking powder
0.5 tsp baking soda
1 tsp cinnamon
0.5 tsp ginger
2 vegan eggs, powder eggs
150 g coconut blossom sugar
100 g olive oil
110 g vegan yogurt, we used soy
1 tsp vanilla extract
2 apples, cut into thin slices
1 handful of almond flakes
baking tin 10 x 34 cm
optional: powdered sugar, for topping
Preheat the oven at 180 degrees and grease the baking tin with some vegan butter or coconut butter. Mix in a bowl the dry ingredients except for the sugar - with vegan baking I like to add the sugar to the wet ingredients so it will dissolve quicker- and the almond flakes and apples. In another bowl mix the wet ingredients and add the coconut blossom sugar. Mix until well combined and the add the wet ingredients to the dry ingredients mix. Stir until it forms a smooth batter. Pour the batter into the baking tin and place the apple slices on top. Then add the almond flakes and bake the cake for one hour in the oven. Leave to cool completely before adding the powdered sugar. Although the cake tastes amazing without the powdered sugar too. Enjoy.