Triple chocolate bundt cake

triple chocolate bundt cake Food Bandits
triple chocolate bundt cake Food Bandits

Nou kun je misschien denken dat drie soorten chocolade iets te overdreven of te zwaar zou zijn maar niets is minder waar bij deze tulband. Het is niet in een tulband in de traditionele vorm met Moskovisch gebak maar met een mousse-achtige chocolade taart. De stukjes chocolade erin geven een beetje extra structuur en als de gesmolten chocolade weer hard is geworden een lekker knapperig laagje. Kortom een heerlijke rijke feest taart in tulband vorm.

In bijna elk bak recept voeg je eerst de droge ingrediënten bij elkaar en dan de natte, om vervolgens samen te mengen. Zo ook hier.

Vegan en glutenvrij en absurd lekker

Ingrediënten:

droog:

  • 180 g glutenvrije zelfrijzend bakmeel

  • 100 g amandelmeel

  • 1 tl bakpoeder

  • 115 g kokosbloesemsuiker

  • 75 g cacaopoeder

  • snuf zout

  • 100 g pure, vegan chocolade, in stukjes

Nat:

  • 4 bananen, gepureerd

  • 4 vegan eieren, poedervorm

  • 150 g soja yoghurt

  • 25 g agavesiroop

  • 1 tl vanille extract

Glazuur:

  • 100 g pure, vegan chocolade

  • handje amandelschaafsel

Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de tulband vorm goed in met wat reukloze kokosboter of andere vegan boter. Meng de droge ingrediënten en vervolgens de natte ingrediënten met elkaar. En roer goed door elkaar tot een glad beslag. Giet in de beslagvorm en bak je tulband gaar in 45-60 minuten. Dit is echt afhankelijk van je oven en chocolade taart kan wat lastiger zijn om in te schatten of het gaar is omdat het donkerder van kleur is. Deze cake bevat veel vocht dus je prikker moet wel schoon uit de cake komen voordat je hem uit de oven haalt. Laat minimaal een kwartier afkoelen voordat je de cake uit de vorm haalt, om vervolgens volledig af te laten koelen. Ook juist bij chocoladetaart is dit erg belangrijk. Smelt de 100 g chocolade au bain marie en giet over de afgekoelde cake. Strooi er eventueel nog wat amandelschaafsel overheen en geniet.

vegan and gf triple chocolate bundt cake Food Bandits
vegan and gf triple chocolate bundt cake Food Bandits

You might think that triple chocolate is a bit much but how much is too much chocolate really? This bundt cake is not the traditional white cake but more of a chocolate mousse cake. The pieces of chocolate add some texture next to the melted chocolate. A rich dessert cake for the true chocolate lover.

 

Vegan and gluten free

Ingredients:

 - Dry ingredients:

    • 180 g self raising gluten free flour

    • 100 g almond flour

    • 1 tsp baking powder

    • 115 g coconut blossom sugar

    • 75 g cacao powder

    • pinch of salt

    • 100 g vegan chocolate

- Wet ingredients:

  • 4 bananas, mashed

  • 4 vegan powder eggs

  • 150 g soy yogurt

  • 25 g agave syrup

  • 1 tsp vanilla extract

  • Glazing:

    • 100 g vegan chocolate

    • Some almond slivers

Preheat the oven at 200 degrees and grease the bundt cake baking tin. Mix the dry ingredients with the wet ingredients and stir until well combined and it forms a smooth batter. Pour the batter in the baking tin and bake in the middle of the oven for 45-50 minutes. Leave to cool for 15 minutes before removing the cake from the tin to cool completely. Melt the chocolate for the glazing au bain-marie and pour over the cake. Sprinkle some almond slivers on top and enjoy.