Vegan cardamom rolls

vegan cardamom rolls

In onze recepten gebruiken we vaak wat duurdere en misschien niet altijd standaard ingrediënten zoals amandelmeel en poeder-ei vervanger. Inmiddels kun je veelal van dit soort dingen krijgen in de supermarkt en is het voor onszelf heel normaal om naar de Toko en natuurwinkel te gaan - maar we wilden graag een toegankelijk en misschien daardoor wel makkelijker recept maken. En het belangrijkste is natuurlijk dat het heerlijk smaakt.

De inspiratie voor dit recept haalden we bij de blog The Vibrant Kitchen. Helaas hebben wij het brood niet zo mooi geknoopt als zij maar dat is een goede reden om deze heerlijke kardemom broodjes nog eens te maken.

Vegan

Ingrediënten:

  • 400 g tarwebloem

  • 60 g suiker

  • 0.5 tl kardemom

  • 1 zakje droge gist, 7 g

  • 240 ml amandelmelk

  • 60 g margarine

  • Vulling:

  • 75 g margarine

  • 60 g suiker

  • 3 tl kardemom

  • 1 tl kaneel

Maak het deeg door eerst de droge gist te activeren. Dit kun je doen door de amandelmelk lauwwarm te maken en samen met de suiker in een kom te gieten, gist toe te voegen en het 10 minuten te laten staan. Voeg dan de bloem toe, margarine en kardemom. Roer goed door elkaar en kneed dan 5-10 minuten zodat de gluten zich kunnen opbouwen. Dek dan het deeg af en laat minimaal een uur rusten op een warme plek of totdat het deeg dubbel zo groot is geworden.

Voor de vulling smelt je de margarine totdat deze zacht is en voeg je de suiker , kardemom en kaneel toe. Roer goed door elkaar. Rol het deeg uit in de vorm van een rechthoek en met een dikte van 1.5 cm. Besmeer de helft van het deeg met de vulling en plaats dan de andere helft erover heen. Snijd dan het deeg in lange strips en maak er rolletjes van of mooie knoopjes ( op Youtube kun je verschillende tutorials vinden). Plaats de broodjes in een braadslee of ovenvorm en dek opnieuw af. Laat de broodjes een half uur rijzen. Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de broodjes in 15-20 minuten gaar. Geniet.

Wil je graag vegan en glutenvrije kaneelbroodjes? Klik dan hier voor ons recept.

vegan cardemom rolls Food Bandits

We often use ingredients that might be a bit more expensive or you need a trip to your local health food store before you can start baking. Therefore we loved this “easy” recipe with wheat flour, margarine and sugar.

The inspiration for this recipe comes from the Vibrant Kitchen, who made beautiful cardamom buns but we also kept this easy.

Vegan

Ingredients:

  • 400 g wheat flour

  • 60 g sugar

  • 0.5 tsp cardamom

  • 1 sachet dry active yeast, 7 g

  • pinch of salt

  • 240 ml almond milk

  • 60 g margarine

  • Filling:

  • 75 g margarine

  • 60 g sugar

  • 3 tsp cardamom

  • 1 tsp cinnamon

To make the dough activate the yeast by adding the yeast to lukewarm almond milk (or other plant based milk) and sugar. Stir and leave to rest for 10 minutes. Then add the flour, salt, margarine and cardamom. Knead the dough for at least 10 minutes until the dough is smooth and elastic. Cover the dough in a bowl and leave to rest for 1 hour or until the dough has doubled in size. Roll out the dough in a long rectangle. Make the filling by combining the ingredients and making it into a spread. Evenly spread the filling over one half of the rectangle and then place the other half on top. Cut the dough in long stripes and roll them like we did or make a beautiful bread knot (you can find tutorials on You tube). Place the rolls in a oven dish and cover them with a tea towel. Leave to rest for another 30 minutes and then bake them in the middle of the oven for 15-20 minutes. Leave to cool and enjoy.

Would you rather have gluten free and vegan cinnamon buns? Click here for our recipe.