Bakers and Fakers 4/5 Black bean brownie

Ik pakte het kookboek uit de kast en zag hoeveel kruimels eruit vielen, losse papieren in zaten, overal notities stonden: als ik veel van een recept hou dan schrijf ik er wat bij. Ook vroeg ik mij af waarom ik nog niet haar plantaardige cheesecake had gemaakt en had ik nog zoveel vragen over glutenvrij brood bakken. Vandaag dan eindelijk deel vier van Bakers and Fakers en we maakten zwarte bonen brownies. Emmelou maakte ze in individuele taartvormpjes en ik in een ronde springvorm. Als het maar taart is met veel chocolade.

Vegan optie en glutenvrij, 6 personen

Ingrediënten:

  • 250 g zwarte bonen, uitgelekt

  • 2 el kokosbloesemsuiker

  • 1 tl kaneel

  • 2 el rozijnen

  • 3 eieren, wij gebruikten 2 x ei vervanger orgran

  • een snufje zout

  • 4 el kokosolie

  • 2 el amandelmelk

  • merg van 1 vanillepeul

  • 200 g pure chocolade

  • 1 el cacaopoeder

  • 100 g walnoten, grof gehakt

  • springvorm, 20 cm doorsnede

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de springvorm met bakpapier. Meng in een keukenmachine de bonen met de eieren en rozijnen. Meng alles tot een fijne massa.

Smelt in een pannetje op laag vuur 100 g chocolade met 2 el kokosolie, schenk dit in een mengkom. Voeg dan het bonenmengsel en amandelmelk toe. Breng het beslag op smaak met de vanille, suiker en kaneel.

Schep wat grof gehakte walnoten door het beslag maar bewaar wat walnoten voor de topping. Schenk het beslag in de springvorm en bak de taart gaar in 30-45 minuten ( afhankelijk van je oven en welke vorm je gebruikt om de brownie taart in te bakken).

Voor de chocoladetopping smelt je opnieuw 100 g chocolade met de andere 2 el kokosolie. Voeg voor een extra cacao-boost nog een eetlepel cacaopoeder toe. Blijf goed roeren totdat je een mooie, glanzende chocoladesaus hebt. Schenk de saus over de brownie-taart en strooi de laatste walnoten over de taart. Ook een extra snuf grof zeezout is altijd een goed idee.

Andere recepten van Bakers and Fakers:

We waren al langer fan en zijn al eerder aan de slag gegaan met haar werk. Vind hier haar recepten voor: