Earl grey cake

Deze cake is voor Wieneke. Wanneer deze vriendschap is ontstaan is mij niet helemaal meer duidelijk. Maar ik deelde voor het eerst iets persoonlijks op Food Bandits. Ik deelde daarvoor alleen veel ontbijtfoto’s en een dirty martini maar ik geloof dat ik iets zei over hoe moeilijk het kan zijn als chronisch zieke om de schoonheid in dingen te blijven zien. Maar die dag was er een boswandeling, fijne muziek op de radio en bij thuiskomst taart. ‘Ik heb ook ME’ vertelde Wieneke en we begonnen met de eerste berichten. Van berichten werden het lange voice notes. Althans ik presteer het om met gemak 11 minuten per dag in te lullen en Wieneke komt meestal wel tot de 8 minuten. We hebben elkaar nog niet in het echt gezien omdat we allebei domweg te ziek zijn - geloof me mij in het echt zien is als het zien van bigfoot- maar de vriendschap is mij zeer dierbaar. Er zijn voice notes over fijne dagen, slechte nachten, over kinderen en over wat we eten. Pakketjes met eten voor de “toe maar”- momenten: de momenten waarop ons lichaam toch echt niet meer wil maar we geen keuze hebben. En de kaarten waarbij die van mij onleesbaar zijn en die van haar geknutseld door de kids.

Ik gaf earl grey thee voor kerst. En eerlijk gezegd weet ik zelfs nog een beter merk, sorry Wien en nu dan voor haar een cake. Althans een recept. En bak deze vooral voor de Wien in jouw leven met wie je zowel mooie dingen als lelijke / waarom is de wereld zo raar - momenten kunt delen.

Recept geïnspireerd door Cotter crunch blog

Vegan en glutenvrij.

Ingrediënten:

  • 200 g plantaardige melk

  • 2 theezakjes earl grey

  • 50 g kokosbloesemsuiker

  • 75 g amandelmeel

  • 200 glutenvrij zelfrijzend bakmeel

  • 1 tl bakpoeder

  • flinke snuf kardemom

  • flinke snuf kaneel

  • 60 g kokosboter, gesmolten

  • 80 g agavesiroop

  • handje amandelschaafsel, als topping

Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een cakevorm met een vel bakpapier. Verwarm in een steelpan de plantaardige melk met kokosbloesemsuiker en agave siroop. Haal de pan van het vuur en leg de twee theezakjes erin. Laat 10 minuten trekken.
Meng in een kom de meelsoorten met de bakpoeder en kruiden. Roer door elkaar. Voeg dan de kokosolie toe en daarna de thee-melk oplossing. Roer door elkaar tot een dik beslag. Giet het beslag in de cakevorm en verdeel het amandelschaafsel over de bovenkant. Bak de cake gaar in 30-40 minuten of totdat je er een saté prikker in kunt steken die er weer schoon uitkomt. Geniet.

This recipe is fully inspired by the Cotter Crunch blog. It is delicious and gluten free and vegan. Follow the link for the recipe. Earl grey cake.