A simple forest bouquet

simpel boeket uit het bos Food Bandits.jpg
food bandits bos en natuur.jpg
simpel boeket uit het bos Food Bandits 7.jpg

“You are magic. Don’t ever apologize for the fire in you”

Als je ons al langer volgt dan weet je dat Johann en ik elke aangelegenheid aangrijpen om onze inner-bejaarde te vieren. Niet alleen omdat mijn gezondheid een hoop drukte niet toelaat maar ook omdat we oprecht genieten van thuis zijn, of in de natuur en van cake met koffie en een goed boek.

Op Instagrambloggers deelden we al onze vakanties in boshuisjes door heel Nederland maar nu wonen we daadwerkelijk aan het bos. Het is een droom die is uitgekomen. Daarom vandaag drie dingen die ons heel blij maken:

  • Wandelen, ik deel graag meer over de natuur in onze omgeving en vertel je ook waar je nog meer in Nederland heerlijk kunt wandelen

  • Wat mij inspireert. Ik heb drie accounts die ik graag wil delen over kruiden en planten. Ik vind het heel interessant al waag ik mij nog niet aan zelf paddenstoelen plukken want ik las in de krant dat er dit jaar al 28 mensen zijn vergiftigd. Sta je dan als geitenwollen sok.

  • En mijn favoriete warme chocolade melk want dat heb je wel verdient na een lange boswandeling.

Wandelen in Gaasterland:

We zijn gaan wonen in het dorp Oudemirdum en het gebied om ons heen heet Gaasterland. Voor echte Friezen het gebied om op vakantie te gaan want hier vind je meren (en ja Friezen zijn echt heeeeeel erg blij op een boot), bossen en zelfs heuvels. Wij wonen zelf op een heuvel wat zowel voor als achter uitkijkt op bos. Het is vrij uniek en te danken aan een burgermeester die bijna honderd jaar geleden leefde dat hier nog bos is. Hij vond het zonde dat er bos zou worden gekapt en zorgde ervoor dat er o.a. het Jolderenbos bleef behouden. In Oudemirdum vind je een bezoekerscentrum, tevens startpunt voor wandelingen. Wij vinden het zelf ook leuk om te starten in Nijemirdum bij de Natuurbegraafplaats en zo verschillende boswachterijen door te lopen. En een prachtig uitzichtpunt over het IJselmeer vind je bij de Oudemirdumer Klif.

Wandelen op Wieringen:

Laten we gelijk maar gebruik maken van alle verhuizingen en je vertellen dat wonen óp Wieringen heel erg mooi en bijzonder is. Ik vertelde al eerder dat het wonen hier mij aangenaam heeft verrast. Het lijkt wat op Gaasterland want het is er ook lichtglooiend, gelegen aan de andere kant van het IJselmeer en je vindt er het Robbenoordbos. Nu ben ik zelf geen groot fan van dat bos want hoewel rustig is het er echt overladen met teken. Ook al blijf je op de paden je neemt er gegarandeerd één mee naar huis. Ook Moos de teckel kan er niet vrij lopen en zijn record staat op 14 teken na één wandeling. Maar het geheim ligt in Hippolytushoef. Als je in Den Oever af slaat en via de dorpen rijdt naar Hippo dan zie je al hoe mooi Wieringen is. Je kunt er wandelen en fietsen aan de Waddenzee en op een heldere dag kun je Texel zien liggen. En in Hippo parkeer je de auto bij de begraafplaats (en ik zweer het je dat het toeval is al houd ik écht van rust) en wandel je richting de dijk. Hier vind je al de zie je en hoor je al de meest unieke vogels waaronder de rotgans. Bovenaan de dijk daal je naar beneden en sla je af naar links. Langs de Waddenzee loop je tot het afgesloten vogelgebied en loop dan door het smalle laantje terug. Weilanden zijn nog nooit zo mooi geweest. (wandeling duurt ongeveer 45 minuten).

Wandelen in Huisduinen:

Hoewel je langs een begraafplaats rijdt als je het dorp binnenkomt is het er niet rustig. In de zin van dat de Huisduiners blijkbaar wel van herrie houden in de vorm van debiel veel bouwen en feestjes geven die heel erg LUID moeten zijn. Ik had het ook niet getroffen met mijn buren maar ik zal altijd dankbaar zijn dat ik daar heb gewoond want de natuur was ongelofelijk mooi. Waar iedereen gelijk doorgaat naar Texel stond ik regelmatig alleen op het strand. En in de duinen en kun je er heerlijk in alle rust ( daar wel) genieten. Je kunt je auto parkeren bij Fort Kijkduin en gelijk het strand oplopen. Maar als je de andere kant oploopt en de duin afdaalt kom je in een heel rustig gebied waar je ook een grote ronde kunt lopen en eventueel terug langs het strand kan wandelen. Je loopt er tussen hooglanders en wilde paarden en mocht je het leuk vinden kun je nog een stuk bos meepikken ook. Dit gebied heet de Donkere duinen en er loopt ook een fietspad waarmee je langs de gehele kust kunt fietsen. Echt genieten en een stuk rustiger dan Texel. (wandeling duurt ongeveer een uur).

Vergeet zeker niet op Instagram bloggers te kijken. We vertellen je daar meer over Gorssel, Landgoed Zwaluwenburg, , Leuvenumse bossen, , Landgoed Slangenburg, wandelen in Twente.

wandelen landgoed Slangenburg

Pluk zelf een simpel bos boeket door een paar prachtige takken mee te nemen. Het liefst natuurlijk die al op de grond liggen en anders knip je alleen af wat je nodig hebt. Vergeet niet om ook wat Lijsterbessen mee te nemen voor wat kleur. En wil je meer leren over de bloemen, planten en kruiden die je ziet in het bos? Dan zijn dit mijn drie favoriete accounts:

  • Natascha Boudewijn, ik ken Natascha al wat langer. Zij had eerst een prachtige kookstudio waar ze al mooie events organiseerde en kookboeken maakte maar ze besloot te stoppen en haar hart te volgen. Ze volgde verschillende opleidingen tot gids en is nu de eerste Nederlandse Shirin Yoku academy gestart. Waar je zelf opleidingen of workshops kunt doen en zo meer kan leren over de helende kracht van het bos en de natuur. Op haar Instagram deelt ze ook meer over de kruiden en planten die je in de Nederlandse bossen kunt vinden.

  • Makor care, wauw waar zal ik eens beginnen? Jacqueline is gediplomeerd aromatherapeut, doet ontwikkelingswerk via haar eigen organisatie, studeert klinische kruidengeneeskunde, heeft de hele wereld over gereisd, werkt mee op de biologische boerderij van haar man en is nog eens grappig ook. Ze deelt bijna dagelijks over wat over kruiden, oliën en al het moois uit haar eigen kruidentuin. Hier kun je alles leren én vragen over al het moois wat de natuur te bieden heeft.

  • Herbal academy. Een prachtige site en Insta waar je ook cursussen kunt volgen, gewoon vanuit je luie stoel. Zeer inspirerend en een goede eerste stap tot geitenwollen sok.

nazomer fruit 2.jpg

En dan warme chocolade melk. Hoewel de bovenste foto een duidelijk zomers plaatje is en ik in de zomer leef op gedroogde pepermunt limonade. ( neem drie eetlepels gedroogde pepermunt en schep dit in een kom of fles, giet hier 1.5 liter heet water op en laat 24 uur staan. Zeef het water na 24 uur en bewaar in de koelkast. Neem een flinke scheut van dit munt water en vul eventueel aan met bruisend water, gegarandeerd een goede afkoeler) is het nu winter aan het worden.

Via deze link zie je mijn favoriete amandelmelk en waarom melk schuimt maar doe daar een schepje cacao bij. Een portie is 1 theelepel cacao, een snuf gember, een snuf kardemom en eventueel een theelepel amandelboter. Ik verwacht e-mails met een dank je wel voor dit recept.

deelderwoud food bandits