Geroosterde paprika met tofu

Nigel Slater wordt niet voor niks koning van de kookboeken-auteurs genoemd. Hou je van koken en kookboeken dan kun je simpelweg niet om zijn werk heen. Zijn recepten en inleidingen tot de recepten zijn altijd verhalend. Het is simpel en toegankelijk maar ook een groot plezier om te lezen, ook als je niet over veel kooktalent beschikt. Het is altijd weer knap om te zien hoe hij van een simpele dressing in zijn beschrijving en receptuur een feestje weet te maken. Ik weet dan ook dat menig food-blogger en schrijver zijn werk in de boekenkast heeft staan. En nu is er een nieuw boek, en ook vertaald in het Nederlands- ‘Keukenkronieken.’

Het ligt al weken op mijn koffietafel om heerlijk uit te lezen, vervolgens een recept te maken en dan weer verder te bladeren. En hoewel wij meestal recepten delen voor cakes en taarten zijn vaak de hartige recepten populair op onze blog. Enigszins ironisch want ik ben uitermate slecht in het stijlen en vooral wachten tot het fotograferen gedaan is als het aankomt op mijn avondeten. Maar ik offerde mij op en presenteer hier: geroosterde paprika met tofu.

Zoals wel vaker met “simpele” recepten zijn juist de kwaliteit van de producten van belang en als het aankomt op tofu is kwaliteit alles. Ik heb veel mensen horen zeggen dat ze tofu niet lusten en dat is niet meer dan logisch als je reguliere tofu gebruikt. De lekkerste tofu die ik ken in Nederland komt van de Tofu meisjes. Mijn blog-zus Vanessa van Culinessa bracht mij dit eens in Amsterdam en sindsdien ben ik verliefd. Choikee zoals het merk heet van de tofumeisjes is onder andere verkrijgbaar bij supermarkt app Crisp. Vergeet niet om Vanessa even te mailen als je merkt hoe lekker deze tofu is.

Vegan en glutenvrij, Nigel zegt voor 3 personen maar die onderschat wat voor hongerig monster ik ben als het aankomt op avondeten dus ik, Suus, zeg 2 personen.

Ingrediënten:

  • 3 rode paprika’s

  • 500 g tofu, zie aantekening hierboven

  • 250 g cherrytomaten

  • 100 ml olijfolie

  • 10 groene olijven, hier ook graag kwaliteit anders komt mijn andere zus Elvan achter mij aan

  • 10 sprietjes bieslook, ik kom niet tellen

  • 2 el verse bladpeterselie

  • peper en zout

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de paprika’s in tweeën en verwijder de zaadjes en de zaadlijsten. Leg de helften met het snijvlak naar boven in een ovenschaal. Verdeel de tofu gelijkmatig over de paprika helften. Snijd de cherrytomaten door de helft en verdeel ze ook over de paprika’s. Verdeel dan de olijfolie met peper en zout over de tomaten en de tofu. Zet de paprika’s voor minimaal een uur in de oven totdat de echt zacht zijn en goed geroosterd. Hak de olijven fijn evenals de bieslook en peterselie. Strooi dit over de geroosterde paprika’s en geniet.