Simple vegan pancakes

vegan pancakes

Het grootste voordeel aan Instagram is dat je onverwacht vrienden maakt. Ik heb verschillende “zusjes”en ik verzamel ook Suusjes. Het lijkt soms wel of er alleen de keuze was uit drie namen in de jaren tachtig. Deze Suusjes hebben allemaal als overeenkomst dat ze recht voor hun raap zijn gecombineerd met zwarte humor en een bullshit radar. Ik vraag me af of ze anders ook je naam afnemen als je deze eigenschappen niet bezit maar het maakt dat ik heel blij ben dat deze mensen er zijn.

Suus of Suzanne van Puur Suzanne zal zeker haar naam behouden. Ze maakt een populaire blog met als doel om plantaardig zo toegankelijk mogelijk te maken. Haar recepten bevatten altijd ingrediënten die in de supermarkt verkrijgbaar zijn en ze heeft een receptoverzicht voor elk moment van de dag. Dus of je nu iets voor een lekker ontbijt zoekt of een mooi gerecht voor de feestdagen op haar blog vind je altijd wel iets wat past.

Daarnaast heeft ze nu ook haar eerste kookboek uitgebracht met de passende titel ‘Vaker plantaardig’ , samen met haar zus Yvonne maakte ze meer dan 70 recepten en geeft ze tips om makkelijker gezonde keuzes te maken. Ik deel hieronder hun vegan pannenkoeken recept.


Vegan, 5 stuks
Ingrediënten:

  • 1 el lijnzaad met 3 el water

  • 50 volkoren of speltmeel

  • 1 tl bakpoeder

  • 0.5 banaan, geprakt

  • 150 ml plantaardige melk

  • 0.5 tl olie of margarine om de pannenkoeken mee te bakken

  • fruit, vegan yoghurt, noten en siroop om de pannenkoeken mee af te maken

Begin met het maken van een lijnzaad-ei door 1 el lijnzaad te mengen met 3 el water. Laat dit minimaal 10 minuten staan totdat er een gel vormt. Meng ondertussen het meel met de bakpoeder. En voeg dan de banaan en plantaardige melk eraan toe. Voeg als laatste het lijnzaad-ei toe en meng alles tot een glad beslag. Bak dan de pannenkoeken en maak het geheel af met wat vers fruit en/of siroop. Geniet.

simple vegan pancakes with weath flour

Easy vegan pancakes. Inspired by the lovely Suus from Puur Suzanne, a Dutch blog that soley focuses on eating delicious plant based foods.

Vegan, 5 pancakes

Ingredients:

  • 1 tbs flax seed, 3 tbs water

  • 50 g wheat - or spelt flour

  • 1 tsp baking powder

  • 0.5 banana, mashed

  • 150 ml plant based milk

  • 0.5 tbs oil or margarine for baking

  • fruit, nuts, syrup and plant based yogurt to top it of

First start by making the flax seed egg by combining the seed with the water. Leave to rest for 10 minutes. Mix in a bowl the flour with baking powder. Then add the banana, milk and flax seed egg. Stir until well combined. Bake the pancakes and finish it with some fresh fruit and lots of syrup. Enjoy.