Posts in Life
Give away Fair Trade chocolade

GIVE AWAY IS GESLOTEN. Wie houdt er niet van chocolade? En wij mogen een heerlijk én eerlijk chocolade pakket weggeven in samenwerking met Fair Trade Nederland.

Wist je dat wij Nederlanders gemiddeld 4,5 kilo chocola eten (en ik ben bang, ik veel meer) per jaar? Toch is de chocowereld ongelijk verdeeld.

Read More
Vegan burger test

Na glutenvrij brood, amandelmelk ( welke schuimt er en hoe werkt dit nu eigenlijk?), ijs en mayonaise is het tijd voor de vega(n) burger test. De keuze wordt gelukkig steeds groter al vonden wij het nog wel een uitdaging om een volledige vegan burger te vinden zonder een lange lijst aan ingrediënten waarvan je je kunt afvragen hoe voedzaam dit nu eigenlijk is.

De burger is ideaal om mee te beginnen als je graag wat vaker vlees wil laten staan. Op de barbecue of op de gril met lekker gebakken uien en wat saus is het niet van vlees te onderscheiden.

Read More
Glutenvrij brood test

Het werd tijd voor een nieuwe smaaktest. Na ijs, mayo en amandelmelk- waarbij de uitslag verwarrend werd want het zou havermelk moeten zijn- is het nu tijd voor: glutenvrij brood. En dat, lieve mensen, smaakt gewoon niet zo lekker. Ik heb zelf wat versies in mijn boeken staan, ik had een best goed kerstbrood. Het schijnt dat Cannelle et Vanille het antwoord heeft in haar kookboek en ik heb nog een zakje quinoa desem liggen wachten , maar het smaakt nooit echt naar brood. Dus zo af en toe neem ik de buikpijn voor lief en koop ik een echt goed brood maar dat is niet voor iedereen een optie. Dus wij testen een aantal kant en klaar glutenvrije broden voor je uit.

Read More
Amandelmelk koffieschuim test

Wat is nu de lekkerste amandelmelk om op te schuimen? En wat betekent nu eigenlijk stabilisator en verdikkingsmiddel die je vaak terug ziet op een ingrediëntenlijst? Wij testten de lekkerste voor je uit en je krijgt gelijk een mini lesje scheikunde.

Read More
Eco friendly furnishing

After having moved house so many times over the past year, I am now quite familiar with the Dutch real estate website Funda, as well as having a solid google street view obsession, real estate agents and mortgages. I have also figured out the best way to quickly fold moving boxes! The technique is rather aggressive at this point: you simply throw a bunch of stuff in it, because regardless of how good your organising skills are, you’ll mostly be searching around for clean underwear the first couple of days anyway.

This house, which I hope is our final destination at least for a while

Read More
Vegan mayo test

Toen we een paar jaar geleden volledig vegan aten had je de keuze uit misschien twee vegan opties die beiden naast duur smaakten naar verzuurde zweetsok. Het was geen succes. Gelukkig springen nu ook grote bedrijven in op vegan producten en kunnen we “normale”vegan mayo eten. We testen er 4 voor je uit.

Read More
Vegan ijs test

Het is heel erg fijn dat er steeds meer vegan varianten komen van reguliere producten. Uiteraard niet alleen voor het milieu maar ook voor het gemak. Ik eet niet elke dag vegan maar ik ben bijvoorbeeld wel lactose intolerant waardoor ik heel veel ijs niet kan eten. Dit betekende heel lang dat ik zelf ijs moest maken. Uiteraard is dit geen probleem maar soms mis je wel eens het gemak waarmee je een pak uit de vriezer haalt en direct een traktatie hebt.

Wij namen de zeer zware taak op ons om verschillende vegan ijsjes te testen en we kozen ook gelijk de allerlekkerste voor je uit

Read More
Rock your crystals

Hanneke her first book “Rock Your Crystals”. This book is wonderfully honest, not at all demeaning, and invites you to take some time for yourself, while also being aware of what you actually really need. And whether this is having a nice hot bath with stones and oils, or just some deep breathing exercises, it is all good. Crystals remind you that you need to pay attention to what feels good to you! Read my review and energy-cleanse ritual

Read More
My kitchen tips

So, to be clear, I’m definitely not a great cook. I can come up with new recipes just fine, understand flavour combinations, or at least I try to, and I also get that sometimes recipes don’t turn out well. I love food, but it is actually Johann who cooks and bakes most of the days. It is thanks to him that we eat so well every day.
And yet I do have some helpful tips…

Read More
Food Styling Tips for Studio

A while ago somebody asked during a personal workshop – or masterclass, to give it an even more dramatic name – if we could give some tips about food styling that would be suitable for studio work. That is, for dealing with food that sits under hot lights all day, or where people use a lot of tricks to make the food taste absolutely terrible, but look amazing.

Read More
How to start eating healthy

Tonics, serums, detox, healthy lifestyles are booming business right now and trying to live accordingly seems to be getting more and more complicated. Skin care has its own language, each lunar phase its own crystal, and I could list about a dozen more example of this. Although I do like trying out new products, love those sprays from Rock Your World (not sponsored) and believe that spirulina – although admittedly disgusting – is good for you body, for now I want to discuss what ‘healthy’ actually entails. It really doesn’t have to cost a lot.

Read More
How do i go freelance

One of the questions we often get is when did I decide to become a freelancer? And seeing as my ME has basically decided this for me, I might not actually be the best person to answer this.

We began Food Bandits because Johann and I talk about food almost constantly and Johann can always be found in the kitchen when you need him. We just like to muck about at home and also genuinely enjoy being creative. But when you’re ill, you don’t really feel up for that all the time, which is why we created Food Bandits. It gives me a purpose and new opportunities, and also allows me to develop creatively.

But what do you do when you, like most people, already have a job? I have asked three other freelancers what their golden tips for this are, and will give a list of these tips below, that I hope will help you.

Read More
How do I find my style? part one

Ik vind dit altijd een hele lastige vraag omdat ik er zelf heel lang mee geworsteld heb. Je stijl is je verhaal wat je vertelt en het is altijd aan het veranderen. Er zijn stylisten die heel goed zijn in verschillende verhalen vertellen maar je kunt bijna altijd wel de handtekening van iemand zien.

Hoe heb ik dat gedaan? Mijn stijl vinden en hoe blijf ik mezelf verbeteren?

Read More
Linen clothing

Zoals jullie misschien al weten is de kledingindustrie één van de meest vervuilende industrieën en dan heb ik het nog niet eens over de arbeidsomstandigheden. Er zijn steeds meer leuke merken die alternatieven aanbieden. Ik geef toe dat ik nog steeds zwicht voor H&M, Zara en Mango maar ik probeer zeker voor mijn basics eerst te kijken naar biologisch katoen. Iets wat bijna elk merk nu aanbiedt. Maar toch schiet het niet op en gooien we jaarlijks heel veel kleding weg. Zowel als consument alsmede de bedrijven. Dus wat is een fijn alternatief wat ook nog eens mooi is? Waar je oprecht blij van wordt en waarschijnlijk ook langer zal dragen dan één seizoen?

Read More
Less waste

Ik vind het best nog wel eens lastig om de juiste keuze te maken met wat koop ik wel en niet. Zo eet ik nu bijna volledig biologisch en gebruik ik zeepbars en eco friendly schoonmaakmiddelen maar ik koop nog wel bij H&M en ik ben erg blij met mijn adidas schoenen want die hebben namelijk een tijgerprint en ik ben natuurlijk wel een aanhanger van de Nel Veerkamp-printjes.
Maar weet je alle kleine beetjes helpen en als jij vindt dat dit onzin is dan weet ik dat ik alleen invloed heb op mezelf en dat daar alles begint.

Read More
Soap and shampoo

In een eerdere blogpost waar ik mijn rare obsessie deelde voor schoonmaakfilmpjes op Youtube en ik meer vertelde over de alternatieven voor schoonmaakmiddelen komen we nu bij de volgende producten uit; zeep en shampoo.

Read More
How to make a book part 5

What cook book nowadays doesn’t have its photography done by Simone and her team? And her team deserves a quick shout out, because Alex and Esmee are also simply amazing. But honestly, Simone has worked on a lot of Dutch cook books, and they were also the first ones to start giving workshops in food photography and styling. Keep in mind that they also have a great blog and their own cook book on top of that, so you can probably understand why I follow Simone’s work with so much pleasure and asked her for a couple of tips.

Read More