Posts in Editor's Picks
Less waste part two

Zodra we apart plastic, blik en melkpakken apart konden gaan inzamelen zijn we gaan meedoen. Het verbaasde mij eigenlijk hoeveel plastic we gebruiken en hoeveel zakken je per maand nodig hebt. Wij gebruiken met twee personen en drie huisdieren, ik noem ze 'de vieze kudde'  5 inzamelzakken voor plastic en blik per maand. Dit hebben we terug gebracht naar anderhalf. Hoe? Door alles in de zwarte bak te flikkeren. Oke nee, niet zo.

Read More
How do I find my style? part one

Ik vind dit altijd een hele lastige vraag omdat ik er zelf heel lang mee geworsteld heb. Je stijl is je verhaal wat je vertelt en het is altijd aan het veranderen. Er zijn stylisten die heel goed zijn in verschillende verhalen vertellen maar je kunt bijna altijd wel de handtekening van iemand zien.

Hoe heb ik dat gedaan? Mijn stijl vinden en hoe blijf ik mezelf verbeteren?

Read More
Linen clothing

Zoals jullie misschien al weten is de kledingindustrie één van de meest vervuilende industrieën en dan heb ik het nog niet eens over de arbeidsomstandigheden. Er zijn steeds meer leuke merken die alternatieven aanbieden. Ik geef toe dat ik nog steeds zwicht voor H&M, Zara en Mango maar ik probeer zeker voor mijn basics eerst te kijken naar biologisch katoen. Iets wat bijna elk merk nu aanbiedt. Maar toch schiet het niet op en gooien we jaarlijks heel veel kleding weg. Zowel als consument alsmede de bedrijven. Dus wat is een fijn alternatief wat ook nog eens mooi is? Waar je oprecht blij van wordt en waarschijnlijk ook langer zal dragen dan één seizoen?

Read More
Chemistry of baking part one

Het is maar goed dat Johann de recepten ontwikkelt want ik ben niet cijfermatig aangelegd en ik hou al helemaal niet van precies werken. Naast het feit dat ik dus alleen verantwoordelijk ben voor het maken van de linzensoep (een recept wat zeer vergevingsgezind is) is het ook fijn dat Johann vanuit de scheikunde begrijpt wat alle ingrediënten doen. Deze kennis heb je nodig om 'anders' te kunnen bakken. Dus om een recept glutenvrij, vegan, lactosevrij, of ei-vrij te maken.

Read More
How to make a book part 4

Throughout the book-creating process you will be sending pictures and written pieces to the editor, who will see whether you’re still on the right track. This means they won’t only be looking at the recipes themselves, but also at the explanations of certain special ingredients, how the recipes work, how import it is to be aware that every oven works differently in each recipe (and how the seasons have an effect on this as well), and your word of thanks.

Read More