Vegan ijs test

vegan ijstest food bandits

“May the whole world know love”

Het is heel erg fijn dat er steeds meer vegan varianten komen van reguliere producten. Uiteraard niet alleen voor het milieu maar ook voor het gemak. Ik eet niet elke dag vegan maar ik ben bijvoorbeeld wel lactose intolerant waardoor ik heel veel ijs niet kan eten. Dit betekende heel lang dat ik zelf ijs moest maken. Uiteraard is dit geen probleem maar soms mis je wel eens het gemak waarmee je een pak uit de vriezer haalt en direct een traktatie hebt.

Wij namen de zeer zware taak op ons om verschillende vegan ijsjes te testen en we kozen ook gelijk de allerlekkerste voor je uit. Weer gemak dus…En vergeet je niet om ook jouw favoriet te delen?

 • Alpro soja: hazelnoot chocolade:
  Is gemaakt op basis van palmvet, wel duurzaam gewonnen. Bevat minder suiker en is glutenvrij. Verkrijgbaar in verschillende smaken.
  oordeel: Lekker ijsje en inderdaad minder zoet dan bijvoorbeeld Ben & Jerry’s. Ik vond hem wel een beetje vlak van smaak. De andere soorten hebben meer diepte in de smaken.

 • Ben & Jerry’s: fudge brownie:
  Op basis van soja en tarwe ( dus niet geschikt voor mensen met gluten intolerantie). Verkrijgbaar in verschillende smaken. Volledig vegan en Fair Trade; vanille, suiker en bananen.
  oordeel: heel lekker, je krijgt echt een brownie smaak. Dit is een traktatie. Wel heel zoet als je minder suiker eet, dat was voor ons echt even wennen.

 • Abbot Kinney’s: Almond fro stick:

  Op basis van chocolade, zonnebloem en amandel. Vrij van gluten, zuivel en soja. Volledig biologisch, iets minder makkelijk verkrijgbaar.
  oordeel: dit ijs was ons favoriet. De chocolade met de knapperige amandelstukjes vonden we heerlijk en hij is niet te zoet. Dit is een ijsje waar je echt even moeite voor doet om te halen.

 • Magnum: vanille:

  Op basis van erwten eiwit, moest wel lachen om de vermelding: kan melk bevatten. Toch is het gecertificeerd vegan.
  oordeel: smaakt zoals ik mij de magnum kan herinneren. Ook weer erg zoet maar wel een fijne traktatie.  Hoewel ik het heerlijk vind om ijs te eten, vooral in een hete zomer vind ik veel van de ijsjes erg zoet. Toch ben ik blij met alle intitiatieven om meer plantaardig te eten. Maar ik gooi het liefst nog steeds wat bananen in de vriezer die ik vervolgens in de keukenmachine gooi. Wat koffie of cacao erbij en je hebt ook heerlijk ijs.


  # Wij testen ook vegan mayonaise. Vet lekkah!