Vegan chocolate mousse with almonds

vegan chocolate mousse with almonds food bandits

“Work on you for you”

Hoewel ik een haat/liefde verhouding heb met Instagram blijf ik het toch een geweldige app vinden voor inspiratie. Ook ontmoet je zoveel te gekke mensen die je anders nooit was tegengekomen. Dus naast alle algoritme frustratie hou ik nog steeds van Insta.

Zo volg ik al heel lang Nina Parker, niet alleen omdat ik AL haar kleding wil hebben of de mooie reizen die ze maakt maar ook om het heerlijke eten wat ze deelt.
We maakten haar vegan chocolade mousse en het is heerlijk. Een echte mousse- geen nep vegan gedoe -en ook smaakt het naar echte chocolade. Zo is vegan eten een feest! We gaven een eigen kleine twist aan het recept, noem het een tik van de molen die iedere foodblogger heeft. Maar kijk ook zeker bij Nina voor haar (met drank, hoera) versie.

Vegan en glutenvrij, twee personen

Ingrediënten:

_ 260 g kokosroom, alleen het dikke gedeelte, zie uitleg hieronder
_ 40 g rauwe cacaopoeder
- 65 g notenboter naar keuze, wij gebruikten hazelnoot
_ 1 tl vanille extract
_ 50 g poedersuiker
_ amandelschaafsel

We vertellen wel vaker dat je alleen het dikke gedeelte nodig hebt van de kokosroom. Als je een blik kokosroom in de koelkast zet dan scheidt de room zich van het water. Het room gedeelte gebruik je voor deze mousse of om vegan slagroom te maken en het water kun je bewaren voor smoothies of maak er tropische ijsblokjes van. Voor dit gerecht zou ik zeker twee blikken van 400 ml per stuk minimaal 24 uur in de koelkast zetten. Zo weet je zeker dat je genoeg hebt.
Het recept is heel simpel: voeg alle ingrediënten behalve de amandelschaafsel in de keukenmachine en laat deze draaien totdat er een dikke mousse ontstaat. Verdeel de mousse over twee glazen en laat deze minimaal een uur in de koelkast staan. Vlak voor het serveren strooi je er nog wat licht geroosterd amandelschaafsel overheen. Deze mousse is twee dagen houdbaar in de koelkast.

Liever een mousse van aquafaba? Of heb je meer zin in een chocolade tahini taart?

vegan chocolate mousse with almonds food bandits

Despite my love/hate relationship with Instagram, I do love it for always giving me inspiration. And you do meet some great people on there, who you otherwise would never have gotten to know. So, despite all the algorithm frustrations, I still like Instagram.

For example, for a very long time now I have been following Nina Parker, not just because I want to have all of her clothes, or go on all of her travels, but also because of the delicious food she always shares.


This time we decided to make her vegan chocolate mousse and it was delicious. Real chocolate mousse – none of that fake vegan stuff – and it also tastes wonderful. Vegan food is a wonderful treat when it’s like this. We gave her recipe our own little twist – a crazy thing all food blogger apparently feel the need to do. But please do also have a look at Nina’s version (with alcohol, yeah!).

This recipe is vegan and gluten free.

Serves 2


Ingredients:

  • 260 g coconut cream, only the thick parts (see below for an explanation)

  • 40 g raw cocoa powder

  • 65 g nut butter of your choice – we used hazelnut

  • 1 tsp vanilla extract

  • 50 g powdered sugar

  • Almond shavings


We often tell you to only use the thicker bits from the coconut cream. Why? When you keep a can of coconut cream in the fridge, the cream will separate from the water. We use the cream to make vegan whipped cream for this mousse, and the water you can use for smoothies or to make tropical flavoured ice cubes. For this recipe, I would definitely keep two cans of 400 ml each in the fridge for a minimum of 24 hours. That way you’re at least certain you have enough to work with.

The recipe itself is very simple: mix all the ingredients except the almond shavings together in a food processor and leave this churning until a thick mousse has formed. Then, divide the mouse across two glasses and leave these to stand for about an hour in the fridge. Before serving, scatter some lightly roasted almond shavings on top and you’re done! You can store the mousse for two days in the fridge.


Prefer a mousse from aquafaba? Or perhaps you’re more in the mood for a chocolate tahin cake?