Simple series tahini sauce

simple series tahini sauce

“Be the girl who just went for it”

Dit is het meest simpele recept wat we hebben maar één die zo onwijs vaak wordt gemaakt en eigenlijk nooit verveeld. Deze simpele tahin-dressing eet je op een salade of bij gegrilde groenten. Of je maakt wat quinoa en rauwkorst en deze dressing maakt het dan helemaal af.

Wij maken tegenwoordig een grotere voorraad zodat we alleen wat uit het potje hoeven te scheppen. Sowieso is tahin heerlijk, probeer het ook eens bij nice cream ( bevroren bananen gepureerd) of als snack met wat bleekselderij ( niet de selderij persen svp, je mist dan juist het fijnste en dat zijn de vezels).

Deze hoeveelheid is genoeg voor een salade voor twee personen.

Vegan en glutenvrij

Ingrediënten:

2 flinke el tahin

1.5 el mosterd

1 el olijfolie

1 tl zátar

peper en zout 1 naar smaak

Meng alles goed door elkaar en voeg peper en zout toe naar smaak. Voeg eventueel wat extra olijfolie toe om de dressing wat dunner te maken.

Liever guacemole als saus?

Of heb je zin in zoete aardappel friet?

tahini sauce food bandits

This has to be the easiest recipe we have, but we make this so often and we never get sick of it, so here it is anyway. This easy to make tahini dressing is delicious in a salad or with some grilled veggies. Or, if you make some quinoa with chopped raw vegetables, this dressing will finish it off perfectly!

We have even begun to make this dressing in large batches to store it away, so we only have to scrape some out of a jar if we want to use some. Tahini tastes great on its own too, so also give it a try alongside some nice cream (mashed frozen bananas), or as a snack with some celery to dip into it (don’t press the celery, please. If you do that, you’ll miss out on all the good stuff that’s in it like the fibres).

This will make enough dressing for a two-person salad.

This recipe is vegan and gluten free.

Ingredients:
- 2 generous tbsp tahini
- 1 ½ tbsp mustard
- 1 tbsp olive oil
- 1 tsp za'atar
- salt and pepper to taste

Mix all the ingredients together in a bowl and add some salt and pepper to taste. If your dressing is too thick, you can add in a little extra olive oil.

Prefer guacamole?

Or perhaps you would rather have some sweet potato fries?