Podcast: Ziek zijn is een vak. Acceptatie

Podcast ziek zijn is een vak Food Bandits

“Je hebt net zomin schuld aan de kleur van je ogen als aan ziek worden”

Vandaag deel twee van de podcast: Ziek zijn is een vak. Vandaag gaan we het hebben over acceptatie, het proces waar ik het langste over heb gedaan en wat eigenlijk telkens terugkomt. De hang en zoektocht naar gezondheid, de strijd die je met jezelf en je omgeving aangaat. Het is het eerste waar andere mensen over beginnen als ze vertellen aan mij dat ze ook ziek zijn. De schaamte die komt kijken bij ziek zijn en vooral de teleurstelling dat het leven niet maakbaar is. Het hoort er allemaal bij, misschien zal achteraf blijken dat dit het langste hoofdstuk in onze handleiding zal zijn.

Ik hakkel wat in de podcast, het valt soms even stil, de geluidsopname kan beter maar het is wel een eerlijk verhaal. Ik ben ook benieuwd naar jouw ervaring met acceptatie. Of misschien heb je een aanvulling voor de volgende podcast? Ik hoor het graag allemaal want het doel van deze podcast is en blijft: samen een handleiding schrijven voor het meest ondergewardeerd, onderbetaald, zonder handleiding of pensioen bestaande baan ter wereld.

Deel 1 podcast: Diagnose

En in deze podcast hebben we het over:

—mijn persoonlijke zoektocht naar acceptatie.
— hoe gezond het is om te verlangen naar gezondheid
— welke plek de ziekte verdient in je leven
— welke plek hulp verdient in je leven