Simple series part two: My favorite ramen

noedels fb 1.jpg

“Inner peace is the new success”

Vorig jaar deelde ik mijn favoriete noedel recept op Instagram. Deze versie is snel maar nodigt uit tot meer. Zo kun je experimenteren met verschillende soorten bouilon maken of het gebruiken van zeewieren. Let wel op met zeewier dat je altijd de aanwijzingen op de verpakking volgt, anders kun je ook teveel jodium binnen krijgen. Maar laat dit je niet tegenhouden want het is echt heel erg lekker en geeft zoveel smaak aan je gerecht.

Of dit de authentieke manier is om het klaar te maken valt over te twisten. Als je verslaafd bent aan noedels zoals wij dan is het leuk om verschillende soorten te proberen. Niet alleen de soba op basis van boekweit maar zo zijn er ook noedels op basis van rijst, tapioca en zoete aardappel en ga zo maar door.

Voor twee personen, vegan en glutenvrij.

Ingrediënten:

  • 1 witte ui, gesnipperd

  • 1 rode peper, in kleine stukjes

  • 1.5 theelepel miso pasta

  • 1.5 theelepel rijstazijn

  • 1 verse paksoi

  • 4 strippen kombu (zeewier)

  • 4 koffiekopjes water

  • kokosboter om in te bakken

  • 250 g soba noedels

Neem de 4 strippen kombu en knip deze aan de zijkanten in. Laat ze een uur weken in koud water en na dit uur kun je de kombu in de 4 koffiekopjes water, in een pan zachtjes aan de kook brengen. Laat dit een half uurtje koken. Al heb je geen tijd om de kombu een uur van te voren te weken dan kun je dit ook ‘s ochtends voor je werk of school klaar zetten. Je kunt zelfs een extract maken wat je in de koelkast bewaard.

Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat dan in een hete wok wat koksboter smelten en fruit de witte ui. Voeg dan de miso toe, de rode peper, de paksoi en maak af met rijstazijn. Roerbak dit gerecht in 5 minuten gaar.

Schep de noedels in een grote kom, voeg de paksoi eraan toe, zeef de kombu zodat je alleen de bouillon overhoudt en giet dit over de noedels. Maak het geheel eventueel af met een flinke schep kimchi. Geniet.

Simple series: Taco’s
Simple series: sweet potato fries

noedel recept, snel en met zeewier Food Bandits

Last year I shared my favorite ramen recipe on Instagram. And this is still my quick fix for my ramen addiction.

Stir fry in a wok pan one chopped onion with 1.5 tsp of brown miso paste until soft. Add one chopped red chili and 1.5 tsp of rice vinegar and let it cook until it becomes a thick paste.Then add some fresh paksoi or vegetables of your choice and stir fry this for about 5 minutes.

Cook the ramen according to instructions on the package.

For the broth ( and this is optional but so, so good) we used kombu seaweed, this is available at health food stores or at your local toko. Clean the strips and cut into pieces, and let this soak for one hour, or longer if you prefer. You can also soak the kombu in the morning before work. Throw away the soaking water and add 4 cups of clean water to 30 grams of kombu and bring this to a soft boil. Let it simmer for 30 minutes. Sieve the kombu and only use only the broth.

Place the ramen in a bowl, add the paksoi and pour the kombu broth over the ramen. Finish the dish off with some kimchi and enjoy.

  • With eating seaweeds it is always important to follow the instructions on the packaging. But do give it a try, it is so delicious.

Simple series: Taco’s
Simple series: sweet potato fries