Simple series part one taco's

taco's vegan and gluten free food bandits

“Have you ever had those days where you are holding a stick
and everyone looks like a pinata?”

Een nieuwe serie en één die we al zolang wilden maken: simpele recepten die wij wekelijks gebruiken.
Wij eten daadwerkelijk zoveel taarten en cakes maar we zijn ook dol op snelle recepten die niet veel ingrediënten bevatten. De reden waarom we het nog niet eerder hebben gedeeld is omdat ik echt een hangry persoon ben als ik ga avondeten. Je zou kunnen zeggen dat we het nog niet gedaan hebben omdat we het graag gezellig houden. Maar toch zijn er een aantal Food Bandits klassiekers die je zal moeten gaan proberen.

Zo heb je nog niet geleefd als je nog niet Johann zijn tahini saus hebt geproefd of de snel gepickelde groenten met groene saus, leven wij op gepofte zoete aardappels en heb ik altijd een enorme bak linzensoep in mijn vriezer staan.

Om gelijk goed te beginnen delen we gelijk twee recepten. Wij eten dit graag met taco’s of tortilla’s. Het enige wat je dus hoeft op te warmen, wat groen erbij en liters tabasco en je hebt een feestmaal.

Guacemole:

Pureer of leef je uit met een vork, 2 avocado’s, voeg daar twee gesnipperde lente uien aan toe. Vervolgens kun je een fijngesneden tomaat toevoegen als je dat lekker vindt. Wat zeker verplicht is om toe te voegen is een rode peper in kleine stukjes, limoensap, peper (heel veel) en zout naar smaak. En vergeet niet de verse koriander als je daarvan houdt.

Rode bonen dip:

Spoel de rode of kidneybonen (350 g) af onder de kraan en gooi ze in de keukenmachine. Voeg daar twee lente uiten aan toe en een flinke hand verse koriander. Twee eetlepels lijnzaadolie en peper en zout naar smaak. Mocht er nog wat over zijn dan heb je duidelijk te weinig taco’s gegeten maar dan is het drie dagen houdbaar in de koelkast, in een afgesloten bakje. Ook lekker met wortel en komkommer.

Simple series: Ramen
Simple series: sweet potato fries

vegan and gluten free taco's English and Dutch Food Bandits

We’ve wanted to start a new series focusing just on quick and easy recipes to use on a weekly basis for a while. And now the time has finally come.

We do actually eat a lot of pies and cakes, but we also love easy recipes that don’t require a lot of ingredients. The reason why we didn’t start this series sooner is simply because I’m a very hangry person when it’s nearly dinner time. You could therefore even say that we haven’t started it yet, because we like to keep things pleasant during dinner. But there are a couple of Food Bandits classics that you have to try out!

For example, you will not have lived a full life until you’ve tasted Johann’s tahini sauce, or his pickled veggies with green sauce. We also live on sweet potatoes, and I always have a jar of lentil soup in my freezer.

To start off properly, we will begin by sharing two recipes with you. We love to have both of these with either tacos or tortillas. So you only have to heat those up, add some veggies and a couple litres of tabasco sauce, and you have yourself a meal fit for kings!

Guacamole:

Mash or use a fork and deal with your frustrations that way) two avocadoes and a finely chopped spring onion together. Then, you can add a tomato (chopped) if you like, but what you do absolutely have to add is one red chilli pepper, chopped into very small pieces, some lime juice, pepper (lots of it) and some salt to taste. Oh, and do not forget some fresh coriander if you like it.

Red Bean Dip

Rinse 350 g of the red beans (or kidney beans) under the tap and throw them into a food processor. Add two spring onions and a handful of coriander. Then, add a couple of tablespoons of linseed oil, as well as some salt and pepper to taste. And there you have it! If you have any dip left, you obviously haven’t eaten enough tacos yet, but you can keep it in the fridge for three days, as long as you keep it in an airtight container. You can also have it with some carrots and cucumber slices.

Simple series: Ramen
Simple series: sweet potato fries