Podcast: Ziek zijn is een vak

Waffles by Food Bandits and podcast

“Go forth and be fierce”


Heel lang wilde ik niet teveel vertellen over het is om ziek te zijn. Ik heb het persoonlijk niet zo op bloggers of influencers die elke scheet uitmeten als een persoonlijk drama, al is het nu eenmaal wel iets wat scoort. Maar als ik wat deelde over ziek zijn ( ik heb al 13 jaar ME/CVS) kreeg ik altijd zoveel fijne reacties. Van mensen die ook ziek zijn en het fijn vinden om ook van een ander te horen dat goedbedoelde adviezen, soms, nou eh, oprecht irritant zijn. Maar ook van mensen die helemaal niet weten dat er veel mensen zijn die ziek zijn zonder adequate behandeling van hun ziekte.

Wat ik heb geleerd in 13 jaar ziek zijn is dat het een vak is. Zwaar ondergewaardeerd en onderbetaald, zonder handleiding of pensioen. Daarom heb ik besloten om een podcast op te nemen, voor nu alleen in het Nederlands want ja in die taal ben ik nóg grappiger waarin ik en ook met jullie ga praten over ziek zijn; diagnose, goede dagen versus slechte dagen, hoe ga je om met familie of artsen, identiteit en dit alles hopelijk met een beetje humor. Niet alleen geschikt voor patiënten maar ook voor mensen die wel eens zoeken naar balans of het leven wel eens een beetje, klein beetje vermoeiend vinden.

Aflevering 1:

In de eerste aflevering vertel ik over waarom ik deze podcast ben begonnen, gebruik ik helaas de woorden: '“Aaneengesloten, achter elkaar ( is het goed als ik de ME de schuld geef?)” En praat ik over de heilig verklaring van een diagnose en label.

Vind jij het belangrijk om een diagnose te hebben? Heeft het jou geholpen? Of vind je: ziek is nu eenmaal ziek en dat is kak? Laat vooral hieronder je reactie achter en doe mee zodat we samen een handleiding kunnen schrijven over hoe ziek te zijn.