Bananabread granola

ig story huttenkase camp.jpg

 "Live every day like it's Taco tuesday"


Deze granola is het meest populair bij ons thuis. Veel granola's beloven je grote stukken maar hier breek je de granola zelf en van mij part pak je de hele plaat in één keer op om zo op te eten.

Deze granola is zeer verslavend en we eten het dan ook vaak als een wat gezonder tussendoortje. 

Geïnspireerd door een recept van My new roots  


Vegan en glutenvrij

Ingrediënten: 


- 80 g kokosboter

- 3 rijpe bananen

- 60 g maple syrup of siroop naar keuze

- 150 g havermout

- 125 g boekweit heel

- 50 g zonnebloempitten

- 85 g walnoten, grof gesneden

- 2 tl kaneel

- flinke snuf zout

- braadslee 21 bij 31 cm

Verwam de oven voor op 180 graden en bekleed een ovenschaal/braadslee met een vel bakpapier. Smelt de kokosboter  en giet deze vervolgens in een keukenmachine. Voeg de bananen en maple syrup toe.  Meng in een andere kom de havermout, boekweit, zonnebloempitten, walnoten, kaneel en zout toe. Roer goed door elkaar en voeg vervolgens de bananenmix toe. Schep dit alles goed door elkaar totdat het een wat plakkerige substantie wordt. Verdeel de mix over de braadslee en bak de granola goudbruin in 15 tot minuten. Je kunt er nog voor kiezen om na 15 minuten de granola in grotere stukken te verdelen en daarna nog even terug te stoppen in de oven maar wij bakken de plaat granola totdat deze goudbruin is en laten hem helemaal afkoelen voordat we het in grote stukken verdelen.

De granola is het langst houdbaar in de koelkast. Max 4-5 dagen, als je dat al redt.

bananenbrood granola.jpg

This granola is most popular at home. Many granola recipes promise you large chunks, but with this one, you can actually break the granola yourself, and you can even just pick up the whole piece in one go and eat it like that if you want to!

This granola is incredibly addicting and we even have it as a healthy snack as well.

Inspired by a recipe by My New Roots.


This recipe is vegan and gluten free.

Ingredients:

- 80 g coconut butter

- 3 ripe bananas

- 60 g maple syrup or any other syrup of your choice

- 150 g oatmeal

- 125 g buckwheat (whole grain)

- 50 g sunflower seeds

- 85 g walnuts, roughly chopped

- 2 tbsp cinnamon

- generous pinch of salt

- roasting tray (21cm by 31cm)


Preheat the oven at 180 degrees Celsius and line the roasting tray with a sheet of baking paper. Melt the coconut butter in a pan and pour this into a food processor. Add in the bananas and maple syrup, and mix. In another bowl, mix the oatmeal, buckwheat, sunflower seeds, walnuts, cinnamon and salt. Stir thoroughly and add this to the banana mixture. Gently mix this all together until a sticky substance has formed. Spread out the mixture in the roasting tray and bake the granola for 15 minutes in the oven until golden. You can choose to break the granola into smaller pieces after 15 minutes and pop them back into the oven for a little while longer, but generally we bake the whole thing until golden and then leave it to cool, before we break it into pieces.

The granola is best kept in the fridge for 4-5 days maximum, if you can even make that.