Less waste

diy less plastic 2.jpg

Ik vind het best nog wel eens lastig om de juiste keuze te maken met wat koop ik wel en niet. Zo eet ik nu bijna volledig biologisch en gebruik ik zeepbars en eco friendly schoonmaakmiddelen maar ik koop nog wel bij H&M en ik ben erg blij met mijn adidas schoenen want die hebben namelijk een tijgerprint en ik ben natuurlijk wel een aanhanger van de Nel Veerkamp-printjes.
Maar weet je alle kleine beetjes helpen en als jij vindt dat dit onzin is dan weet ik dat ik alleen invloed heb op mezelf en dat daar alles begint.

Wat fijne tips op een rij zonder dat je veel extra moeite hoeft te doen:

- Gebruik stoffen zakjes ipv plastic om je groenten en fruit te verpakken. Helaas zitten er nog veel plastic om groenten en fruit. Ontzettend jammer maar er komen gelukkig ook veel meer plastic verpakkingen die je in de groen emmer mag doen. Dat zijn die verpakkingen waar je heel erg doof van wordt. Maar mocht je nou iets mee willen nemen van de supermarkt waarvoor je plastic nodig hebt , stop dan een paar van deze zakjes in je tas en verpak het daarin. Je krijgt geen rare vragen en mochten ze vies zijn dan kun je ze in de wasmachine gooien.

- Gebruik bee's wrap ipv plastic folie. Het is heel simpel. Je verpakt het product met deze wrap en spoelt het vervolgens af onder de koude kraan. Het ruikt ook nog eens heerlijk en je kunt deze wraps 7 á 8 maanden gebruiken. Scheelt een hoop folie.

- Gebruik plastic bakken en of food huggers om je eten in te bewaren of om mee te nemen ipv boterhamzakken of aluminiumfolie. Het is eigenlijk zo simpel.

- Neem je eigen koffiebeker of fles mee voor koffie of een vers sapje. Goede deksel erop en klaar.

- Neem een dopper of een klean kanteen fles. Nadeel van de dopper is dat het na een tijdje wel gaat ruiken. Met de klean kanteen flessen heb je dit niet want deze zijn gemaakt van roestvrij staal. 

Een paar simpele tips op een rij. Ik kocht deze producten bij Leven zonder afval. Niet gesponsord maar wel groot fan. 

En meer weten over eco friendly schoonmaak middelen?

Of over zeep en shampoo? Klik dan hier.

De blog van Een goed verhaal deelt ook veel fijne duurzame tips. Lees hier hoe je makkelijk kunt besparen in de keuken.

diy less plastic 2.jpg

I often find it rather difficult to make the right choice when it comes to what I do and do not buy. For example, I eat almost exclusively organic food, wash myself with soap bars instead of shower gel, use eco-friendly cleaning products, and yet I do still buy my clothes at H&M and am I very happy with my Adidas shoes, because they’re tiger print and of course I am a big fan of all Nel Veerkamp prints.
But do know that all the little bits help, and if you think that idea is rubbish, then at least I know I only have influence on my own actions, and that’s where change starts.

Here are some good and easy tips that don’t take that much effort:

- Use bags made out of fabric instead of plastic ones to pack your fruit and vegetables. Sadly, there’s still a lot of plastic packaging around fruit and vegetables, which is a shame, but thankfully we now also have “plastic” containers you can actually throw away along with your organic waste. Usually, this type of packaging is the kind that will make you deaf, so you’ll recognise them easily enough. But if you do go to the shops and want to take something with you but don’t want to use a plastic bag, then these fabric ones will do the trick! You won’t get any weird questions or looks if you show up with them either, and if they’re a little dirty, you can always just pop them into the washer.

- Use bee’s wrap instead of plastic foil. It’s very simple: you only have to wrap your product in the wrap, and rinse it under the cold water tap. It even smells delicious, and you can use these wraps for up to 7 or 8 months! That’s a whole lot less plastic.

- Use plastic containers and/or food huggers to take your food with you to work, instead of plastic bags or aluminium foil. It’s really that simple.

- Take you own coffee cups or drink bottles with you for some hot coffee or fresh juice. Pop a cap on and done!

- Buy a dopper or a “Klean Kanteen” bottle. Downside of the dopper is that it will start to smell after some time. With the “Klean Kanteen” bottles, you won’t have this issue, because they’re made from stainless steel.

These were just a couple of easy tips. I bought these products at “Leven Zonder Afval”, and although I’m not sponsored by them, I am a great fan.

Want to know more about eco-friendly cleaning products?

Or about soap and shampoo? Click here!