Bakers and Fakers 5/5 Vegan gf suikerbrood

Het laatste deel van de serie. Onze kleine ode aan Emmelou. Ik hoop dat de lezers van Bakers and Fakers een fijn recept hier hebben gevonden en opnieuw moet ik benadrukken haar kookboek een must have is. Er zijn nog steeds momenten waarop ik memes zie die ik zo graag met haar zou willen delen, of lekker eten wat geproefd zou moeten worden door haar. Ik zwaai naar elke vleermuis en zing nog harder mee met de Talking Heads in herinnering aan Emmelou.

Als laatste recept, heel toepasselijk voor ons Fries suikerbrood.

Read More
Bakers and Fakers 3/5 Lemon Poppy Seed Cake

Ik overdrijf niet als ik zeg dat deze pagina uit Emmelou haar kookboek plakt aan de volgende pagina omdat we dit recept zo vaak hebben gemaakt. Het is de perfecte combi van cake met een zuurtje en dan een knappertje van de maanzaadjes. Ben je geen ster in bakken? Dan is dit een heel goed recept om mee te starten want hij kan bijna niet mislukken ( zie dit svp niet als een uitdaging;)).

Read More
Bakers and Fakers 2/5 - Red velvet cake

Een prachtige feest taart hoort erbij. Deze taart heeft chocolade, roomkaas en een prachtige rode kleur. Ik vond Emmelou briljant in glutenvrije recepten toegankelijk maken, gewoon een kwestie van weten welk product je moet hebben en verder kun je nog net zo genieten als voorheen. Bij Food Bandits moet je misschien wat harder werken omdat wij het glutenvrij en vegan willen hebben. Gewoon moeilijk doen is dat ;) Maar sowieso was ze de koningin van de adresjes en fijne webshops waar je lekkere dingen kunt kopen.

Read More
Bakers and Fakers 1/5- Luchtige witte broodjes

Lieve Emmelou van de blog Bakers and Fakers is er niet meer. The meme queen, pinguïn liefhebber, Franse kaas fanaticus en grappigste persoon op aarde (ik schreef dit al jaren terug op mijn blog en ik blijf erbij) is overgegaan.Naast al het moois wat ik van haar heb gekregen mag ik ook een ode brengen aan haar werk. Op onze blog 5 van de fijnste recepten en fotografie van haar hand..

Read More
Vegans do it better chocolate cake

Our aim with Food Bandits is to share some delicious cakes and pies, occasionally a dinner recipe - which is somehow always way more popular than cake recipes - and to provide allergen friendly options. Baking vegan and gluten free is not that difficult once you know the tips and tricks or in other words: the chemistry behind baking (also we have a whole series on the blog about that subject , bet you didn’t know in school that baking a pie equals chemistry). Eating more plant based is the future but it doesn’t mean that vegan is always better..until this cake came along and now I can safely say: vegans? They do it better.

Read More
The classy editon of our breakfast cake

One of our most popular recipes is our breakfast cake This cake is delicious and very forgiving when you make a mistake. Johann developed this recipe over 8 years ago but it is still a staple in our home and I have had many dm’s that readers made the cake too. Which is honestly the best thing about blogging. Well that and having an extra reason to bake a cake. This version is a bit more “classy”…

Read More
Coffee Madeleines Vegan GF

“Do you think we might have a problem?” I ask Johann when we’re busy moving yet another time. (Hi, my name is Suus and I have moved houses three times in one year and no, this is not good for your health.) We have sorted through and thrown away a lot of our junk every time we’d move, but our absurdly large collection of coffee machines hasn’t gotten any smaller. But how can you make barista-quality coffee at home?

Read More
Oat blueberry scones vegan gf

There are cookbooks that you just keep on using and reading and might even add notes to. This book is filled with flour, stains, old notes and even a few postcards. I find it soothing to bake from a book where you know the end result will be delicious. And with most recipes I try to add something or even with the risk of sounding arrogant: I improve the recipe (most of the time it is adding chili and other spices because people don't use enough chili). But with this recipe- and I have made it over 5 times there is nothing to improve

Read More
Geroosterde paprika met tofu

Ik ben normaal erg slecht als het aankomt op het fotograferen en stijlen van avondeten. Simpelweg omdat ik ‘s avonds verander in een hongerig monster en niet kan of wil wachten. Maar met het nieuwe, mooie kookboek van Nigel Slater genaamd ‘Keukenkronieken’ heb ik mij met liefde opgeofferd om dit simpele maar heerlijke recept te delen..

Read More
Earl grey cake

Deze cake is voor Wieneke. Wanneer deze vriendschap is ontstaan is mij niet helemaal meer duidelijk. Maar ik deelde voor het eerst iets persoonlijks op Food Bandits. Ik deelde daarvoor alleen veel ontbijtfoto’s en een dirty martini maar ik geloof dat ik iets zei over hoe moeilijk het kan zijn als chronisch zieke om de schoonheid in dingen te blijven zien. Maar die dag was er een boswandeling, fijne muziek op de radio en bij thuiskomst taart. ‘Ik heb ook ME’ vertelde Wieneke

Read More
Almond and orange cake

This delicious almond organge cake is inspired by the cookbook of Mundekulla. An eco retreat and course center in Sweden. It released it’s very own cookbook, available in Dutch, Swedish and English. With more than 70 vegetarian recipes inspired by their own garden, farmers around the area and the people that work there. I love the photography of the book and I love this cake even more.

Don’t let the boiling of the oranges ( yes for more than an hour) stop you. This cake is simple to make but a pure treat and great to share with family and friends. I am planning to make it again for Easter Sunday

Read More
Insane linzensoep

Je hebt misschien het kookboek ‘Insane’ al voorbij zien komen. ‘Gekmakend lekker en best gezond’ als tagline en dit is waar. Ik heb al eens eerder geschreven dat ik niet tegen fit-girls ben. Ik geloof dat deze girls en boys mensen bewuster maken van wat ze eten of waar eten vandaan komt. Maar alle restricties en aannames over eten maakte mij af en toe ook gek. Het hielp niet altijd in de weg naar wat “goed”eten is. Meer over dit boek en een recept voor deze heerlijke linzensoep…

Read More
Chemie van het koken: sauzen en schiften

Welkom bij een nieuwe serie over scheikunde van het koken. We hebben al eerder chemie van het bakken gedeeld en ook een serie over meer eco vriendelijk leven maar dan nu alles over schiften, maillard reactie, conserveren, fermenteren en nog veel meer.

Vandaag als eerste wat zijn de bestanddelen van een saus en wat maakt het dat het kan gaan schiften of dat een saus niet lukt?

Read More
Hummus, the real deal

I think most of us know by now that many store bought hummus isn’t really hummus. More of a scavenger hunt for three chickpeas, a lot of oil, if you are lucky some sesame paste. And then the odd flavours like; red velvet, chocolate or mango. And of course if you love to eat these then sure do - I have done it in the past as well. In my defense never the “watermelon or you want pie with that hummus”-version but I simply didn’t know how good and easy the real deal is.

Read More